2017-03-07-05e6c8e56f025ed32140810dad4b6feea2be9f27 Bilde Raymarine: De lanserer en firekjernes touch-skjerm MFD med 3D-visning og CHIRP-funksjonalitet. De nye, robuste berøringsskjermene i helglassutførelse er tilgjengelige med 7-, 9- og 12,1-tommers display

Nytt fra Raymarine!

Under Miami International Boat Show lanserte Raymarine en firekjernes touch-skjerm, MFD, med 3D-visning og CHIRP-funksjonalitet

Vi har gleden av å annonsere en ny Raymarine MFD-serie (Multi Funcion Display), kalt Axiom, den er banebrytende og klar til å sende sjokkbølger i den maritime elektronikkbransjen, forteller de i en pressemelding.

«Axiom» kan defineres som «En selvinnlysende og nødvendig sannhet» eller «en etablert regel eller grunnsetning, eller en opplagt sannhet». Ordet er avledet av det greske ordet «axios» og det latinske ordet «axioma», som betyr «noe som er verdig».

«AXIOM» er et passende navn for Raymarines kraftige nye multifunksjons navigasjonssystem. AXIOM introduserer det nye innebygd RealVision 3D™-ekkoloddet, LightHouse 3-operativsystemet og med firekjernet prosessor har de også imponerende ytelse som setter en ny standard for navigasjon- og fiskeletingssystemer.

Raymarine Axiom MFD-serien formidler naturtro bilder via Raymarines eksklusive RealVision 3D, og legger til rette for overlegen identifisering av fisk og strukturer i sjøen. De nye, robuste berøringsskjermene i helglassutførelse er tilgjengelige med 7-, 9- og 12,1-tommers display og kommer med Raymarines nye operativsystem LightHouse 3. Kombinert med Axioms raske firekjerners prosessor og LightHouse 3 får man en et lynraskt system som intuitivt i bruk gjennom det nye grensesnittet og muligheten til å lage sine personlige oppsett.

NYTT RealVision 3D-ekkolodd
RealVision 3D-ekkoloddet har teknologien sportsfiskere har etterspurt i lang tid – nemlig muligheten til å se det som er under, bak og på sidene av båten – alt på én gang og i 3D. Med imponerende ytelse fra en firekjernes prosessor viser RealVision 3D hele verden under vannlinjen, inkludert bunnstrukturer, fisk og forballer – i flotte detaljer. Brukeren kan enkelt panorere, vippe og zoome 3D-bildene for å undersøke fra alle slags vinkler, selv unike vinkler slik som fra sjøbunnen og opp til bunnen av båten.

Ser du noe bildet du ønsker å se næremere på? En stor stim med bunn eller pelagisk fisk? En bunndetalj? Ved å trykke på interessepunktet hvor som helst i det tredimensjonale området kan du enkelt sette et veipunkt også i kartet.

Gjennom Axiom gir Raymarine sportsfiskere en ny mulighet i måten å se hva som er i vannmassene, på bunn og bunnstrukturer, alt fra en svinger og uten behov for eksterne moduler.

RealVision 3D-svingere kombinerer CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, høyfrekvens CHIRP og RealVision 3D i én enkelt svinger. I tillegg kompenserer Raymarines gyrostabiliserte ekkoloddteknologi for båtens bevegelser, og gir dermed naturtro ekkoloddbilder i 3D. Området man ønsker å kartlegge i 3D kan settes til 90 meter på hver side og til 90 meters dybde, det aldri vært enklere eller raskere å kartlegge store sjøområder.

Nå kan sportsfiskere, dykkere, redningsmannskaper og andre båtbrukere via RealVision 3D få full kartlegging av bunnstrukturer, gjenstander på bunn og fisk. Den manglende koblingen mellom ekkolodd, kartplotting og sideview, downview er nå her. Dette gir brukerne en helhetlig og sann visning av hva som befinner seg under vannflaten.

Toppmoderne OS og maskinvare

Raymarines teknikere har lyttet til kunder som har etterspurt en raskere og mer intuitiv brukeropplevelse. Hva er resultatet? LightHouse 3, et raskt og brukervennlig grensesnitt som gir deg full kontroll med kun noen få trykk. Med LightHouse LiveView-menykontroller kan brukerne enkelt tilpasse kartet og se endringene i oppsett mens man endrer i sanntid. LightHouse 3 kommer med Smart Kontekst Menyer og kartmoduser hvor du raskt veksler mellom enkel, detaljert og fiskemodus i kartet.

En egenskap som ofte blir oversett innenfor maritim elektronikk er prosessoren, men det er denne som bestemmer hvor rask og smidig bruken er når man skal kjøre flere funksjoner samtidig. I hjertet av Axiom-enheten finner vi en vital komponent: en firekjernet prosessor. Med denne får du en rask oppstart og enheten kan kjøre en rekke funksjoner i delt skjermbilde med databokser og sanntids justering, samtidig med at Axiom kjører flere funksjoner i bakgrunnen.

Prisen på Raymarine Axiom MFD-serien går fra NOK 8 390,- til 36 390/ 745.00 – 3,295.00 EUR + TAX.