En vel gjennomført båtmesse på Lillestrøm!

Det var vår i luften når Norges største båtmesse "Sjøen for Alle" stengte dørene og flere av de 28.310 besøkende var kanskje en båt rikere?

Arrangører og utstillere kan melde om godt salg, og positive dager. I følge Messeposten som ble utgitt av Båtens Verden kunne vi i søndagens post lese en hyggelig melding fra Ibiza Boats, om at de hadde solgt 30 båter så langt på messen og de var veldig godt fornøyd.

Etter de 2 første dagene på messen meldte både Nordkapp og Askeladden om salg, så tonen var god i daycruiser segmentet. Også på båtutstyr hadde de 30% økning i salget, så om ikke alle var ute etter båt, var det mange som kom for å fornye utstyret. Oppgradering var alt fra ny motor, til ny kalesje, navigasjon eller bare noe ”smånips”. Om du ikke ønsket noe nytt, men bare drømme litt eller delta på noen av de mange aktivitetene, var det mye rom for det.

I Premium- hallen var båtene flott presentert i stjerneformasjon, og Vestlendingen stilte sterkt på utstillersiden. Båtprodusenten Viknes, forhandler fra Nordfjord, med Sargo og ny importør av Azimut fra Stavanger, samt ny seilbåtimportør fra Bergen, Nautic Norway, med Norgespremiere av Elan GT5. Her fant vi også messens største båt en seilyacht - Moore 55, som også fikk solgt en båt under messen.

Årets messe hadde 300 små og store båter og et hav av utstyr utstilt under samme tak på Lillestrøm, og Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat forteller at båtinteressen er for alvor tilbake. - Vi så tendensen i fjor, og en ringerunde blant våre medlemmer gir klare signaler om at optimismen blant båtforhandlerne er den høyeste på flere år. Fortsatt lav rente, og en økt interesse for å feriere i Norge gjør at folk i hele landet ønsker å investere i båt.  Bare i år forventer vi at det blir solgt over 13000 båter.

Gir roret videre
Sjøen For alle kom tilbake til Lillestrøm i 2015, da Norboat skrev avtale om drift av messen med Norges Varemesse. Siden da har messen vært drevet av et fast team med Andreas Ljones i spissen. Nå gir teamet roret videre til kollegaer.

-    Vi har jobbet knallhardt med å dra messen opp til det den er i dag, og det har vært en utrolig spennende og krevende jobb. Vi mener vi har bevist at Sjøen For Alle absolutt har livets rett, og at dette er en fin start på sesongen både for utstillere og båtfolket. Vi gleder oss til å følge med på den videre utviklingen av messen, sier Andreas Ljones i en pressemelding.

Søndagens besøkstall ble 5459. Med det har båtmessen hatt totalt 28 310 besøkende, og en økning på 6% fra år 2016, og hele 71% siden 2014

Besøkstall    2016    2017
Tirsdag       3.789    4.417
Onsdag      2.341    3.099
Torsdag      3.221    3.745
Fredag       3.536    4.223
Lørdag       7.082    7.367
Søndag      6.616    5.459