2017-05-02-7ed508cdf8740ea1bf0096f33af8d155a316297c Vi har alle et ansvar.. her fra vågen i Bergen i dag.. Tenk deg om før du kaster noe - ta plasten med hjem!

Kollektiv ryddedugnad i mai!

For første gang samles Norden til en felles mønstring mot marin forsøpling- ”Nordisk Strandryddedag 6. Mai”. For å markere åpningen samles de i dag på Norsk Maritimt Museum.

I samarbeid med Norsk Maritimt Museum, Nordisk ministerråd, Klima- og miljødepartementet og Skjærgårdstjenesten inviterer Hold Norge Rent og deres nordiske søsterorganisasjoner til åpningen av "Nordisk strandryddedag 2017".

Søster organisasjonene er Hold Danmark Rent, Pidä Saaristo Siistinä ry, Ringrás, Landvernd, Håll Sverige Rent og Hold Norge Rent. I Norge har over 20 000 frivillige allerede meldt seg på, ifølge Hold Norge rent.

Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år forventer Hold Norge Rent flere deltakere enn noensinne. Målet er å mobiliserer minst 25 000 frivillige i løpet av årets dugnad som både finner sted langs kysten og i innlandet langs vassdrag og innsjøer så vel som i skog og mark.

I Norge er Nordisk strandryddedag en del av strandryddeuken 2. - 7. mai, men årets ryddesesong startet allerede i begynnelsen av februar flere steder i landet. Tusenvis av frivillige har allerede vært ute og ryddet, og hittil har over 20 000 frivillige meldt seg på i kampen mot marin forsøpling.

- På nordisk nivå har vi som mål å mobilisere minst 65 000 frivillige og samle inn minst 1 000 tonn marint avfall, forteller Gulbransen.

KNBF er også med
Som landets største interesseorganisasjon, Kongelig Norsk Båtforbund, for båtfolk finner vi det helt naturlig å ta vår del av miljøansvaret, uttaler de. De skal være med å rydde strender over hele Norge, i 7 regioner og 322 båtforeninger.

Dermed blir mai en av de store dugnadsmånedene for Marin forsøpling – Bli med du også…