Fantastisk innsats!

I anledning årets strandrydde aksjon, som gikk av stabelen lørdag 6.mai, tok noen virkelig ansvar med å rydde.

Alle ble utfordret til å ”rydde en strand”, men det ble ikke helt så stor oppslutning som man hadde håpet på i båtforeningen. Hos Bergen Motorbåtforening hadde de en container på 20m3, og den ble fylt opp 1/3 kl 19:00 søndag kveld, og nesten alt kom fra Horgo. 
 
Ronny Paulsen, medlem i Bergen Motorbåtforening, forteller til Batsans.no at de var en gjeng på til sammen 7 båter. Vi var 4 fra BM, 2 fra Neptun og 1 fra Skjoldabukten, i uthavnen på Horgo i Austevoll. -Vi var der forrige helg og da så vi hvor mye boss det var, og dermed var det greit å dra tilbake å rydde.
 
Horgo er et friluftsområde som er en del besøkt når været er bra, forteller Paulsen, og de har bestemt seg for å bruke uthavner mer i kommende sesong.
 
Han forteller at de samlet rundt 50 sekker med myk og hardplast, isopor, mye tau og garnrester. Det var plast i alle varianter, og etter at de var ferdig var det neste ikke til å kjenne igjen plassen. 
 
Vi må berømme båtgjengen for en super innsats, og vi håper at alle fortsetter å rydde selv om det ikke er aksjon, samt at alle tenker ”Plasten skal hjem”