2017-05-10-814dc2c29d1c7580d8024ef818dc4ee4d3d0cf15 Sommer, sol, festival er båtglede for mange.. her fra Tall Ship i Bergen

Sommerfestivalene i gjestehavnen!

En ny båtsesong står for tur og da er det mange som kombinerer båtliv og festivaler. Vi har satt opp en liten festival/event kalender fra mai til august på Vestlandet.

Nedenfor finner du noen festivaler og events rundt båthavner i Vest, med link til siden deres hvor du kan lese mer om programmet deres..

Mai/Juni

Flo og Fjære i Florø, 20. - 21 mai
Båt og bymesse - Her opplever du herlig kystbysteming og nyåpning av servicebygg til gjestehavnen.

Hardanger Musikkfest, 31.– 5 juni
Kom til Hardanger i pinsen og kom nærmere musikken med musikk som berører og beveger. Tora Augestad & Therese Birkelund Ulvo, er Kunstneriske ledere 
 
Festspillene i Bergen, 24.– 07 juni
Festspillene i Bergen ble etablert i 1953 og er Norges eldste og viktigste festival for musikk og teater. 
 
Nattjazz USF Verftet, 24.– 04 juni 
En sommernatts drøm - Bergen er kjent for nedbør og ikke solskinn, men mai og begynnelsen av juni er de måneder hvor Bergen vanligvis viser seg fra sin beste side. Dette er tiden for NATTJAZZ følelsen - det å vandre gatelangs i soloppgang, fuglekvitter og sommerluft, med musikk i blod og hode.
 
Juni

Mostraspelet har siden 1984 vært den folkelige tittelen på Johannes Hegglands stykke Kristkongane på Moster. I 2016 fikk omlag 4000 publikummere se Svein Tindberg sin historie om Olav Haraldsson i et fullsatt Moster Amfi. Vi gleder oss allerede til å invitere publikum tilbake i pinsehelgen.
 
Siradagane på Utsira arrangeres årlig i Utsira kommune i Rogaland. Festivalen samler alle, sirabuer og andre som er opptatt av kystkultur, mat og drikke, konserter og andre kulturopplevelser.
 
Hardanger Trebåtfestival BA ble startet i 1998 for å øke interessen for trebåtar og trebåtbyggerfaget. 
TEATERET VED HAVET "Dette er en opplevelse av de sjeldne" sier flere etter turen til Kinn og Kinnaspelet. Dette er det 33. Kinnaspelet som skal fremføres på Kinn.
Dette blir rene Mods festivalen fullspekket av gode artister. Det går båter fra Bergen med stoppesteder til Stavanger og MODS konsert 
 
Juli

Skudefestivalen 2017 – samme år som Skudeneshavn fyller 160 år,  29. - 2.juli
Kystkultur på sitt beste. Skudefestivalen arrangeres den første helgen i juli. Den første ble arrangert i 1994 og det er Lions Skudeneshavn, Karmøy Råseglarlag og Skudeneshavn Båtforening som står som arrangør. Festivalen er blitt en av Norges største kystkulturfestivaler.
 
Egersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by

Etter den heilt enorme oppmerksomheten som følge av den historiske konserten i Royal Albert Hall, så er kanskje Åge Aleksandersen som artist større enn noen sinne. Da er det naturlig at han kommer til Skånevik Blues 2017. Det skal bli full fyr når «Leva Livet», «Rio De Janeiro» og ”Fire Pils” spilles
 
Verdens flotteste familiefestival i sjøkanten ifølge Tysnesfest. Nominert til finalist i kåringen av Årets Festival 2015. I år blir det bloggbonanza og Sofie Elise kommer samt en artistliste som også i år imponerer.
 
Festivalen arrangeres for 15 gang og de kan presentere et sterkere innhold enn noengang.
 
Et variert program med bredt spekter av sjangre venter deg som festivalgjest. Hellbillies er en av gruppene som kommer.
 
Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes. Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur
 
Malakoff som holder til på Nordfjordeid i Sogn og Fjordane har siden oppstarten i 2003 hatt en eventyrlig utvikling av både publikumstall og kvalitet. Hver juli måned blir den vesle og sjarmerende bygden transformert til en yrende metropol for den festivalglade publikummer
 
Utkant er en stifting med det mål å lage liv og røre i Gulen og omliggende strøk. Utkant går av stabelen siste helgen av juli hvert år. Festivalen blir arrangert på den idylliske øyen Skjerjehamn.
 
August
 
Er du en av de heldige som kommer til Uskedalen med båt så har den vakre bygden selvsagt båthavn. Her kan du fortøye båten og glede deg over de vakre fjellene og den gode stemningen. Festidalen kombinerer fest og kvalitetsmusikk.
 
Sildajazz Haugesund International Jazz Festival ble etablert i 1987. I løpet av 5 dager i august kan ”sildabyen” Haugesund tilby en rekke konserter arrangementer
 
Osfest på Os, 11. -12
Osfest er en musikkfestival i Os, Hordaland som startet i 2013. Her kommer lokale, nasjonale og utenlandske artister i flere sjangre. Vi vil og rette oss mot barn, ungdom og familie med skreddersydde arrangement.
 
Etnemarknaden, 11.-13.
Etnemarknaden er Vestlandets største kultur og handelsarrangement i sitt slag, med 200 utstillere og en fantastisk festivalscene. Vi har ca 35-40.000 besøkende i løpet 4 dager i starten av august hver år
 
Bergen Poker Run, 11.-13. 
Deltagende båter må yte minimum 25 knop. Bergen Poker Run er ikke en fartskonkurranse, men en sosial sammenkomst hvor man kjører en oppsatt rute og samler sammen spillekort på veien og vinneren er den med den beste poker-hånden. Sjøveisreglene gjelder under hele arrangementet.
Havnedagene i Haugesund 17. - 21 
Havnedagene er møtestedet for kystens slitere både på land og sjø. Her kan du treffe jakter, jekter, sildeseilere, kuttere, skøyter, passasjerbåter, agentbåter, fanteskøyter og fritidsbåter. Alle med det til felles at de har tjent kysten i generasjoner. 
 
H. K. H Kronprins Haakon er Den norske filmfestivalens høye beskytter. Liv Ullmann er ærespresident for Den norske filmfestivalen. Den norske filmfestivalen er et aksjeselskap som eies av Film & Kino, Haugesund kommune og Rogaland Fylkeskommune. Filmfestivalen 2017 er den 45. i rekken, og blir stadig mer og mer populær. 
 
Trebaatfestivalen blir arrangert hvert år i august. Arrangøren er Ullaholm Båtklubb, som eier den gamle svenskeskøyta M/S Ullaholm. Hvert år samler festivalen trebåtinteresserte, tilreisende og lokalbefolkning til en stor folkefest i uke 33.