2017-06-29-a440734f48a08e3b14f8f5426a25548a1a1b6c76 NYE KONTORER: Fra Kristiansand vil båtmegler Trond Johansen drive Kragstad & Partners lokalkontor for Sør- og Vestlandet.

Kragstad & Partners ekspanderer!

Kragstad & Partners startet opp på Lysaker brygge i januar 2017, og har allerede solgt et 20-talls bruktbåter til over 20 millioner i verdi. Etterspørselen er stor, og det etableres derfor et nytt kontor i Kristiansand.

Trond Johansen er hentet inn for å drive kontoret, fortelles i en pressemelding. Johansen har flere års erfaring som båtmegler og har tidligere jobbet med både bank og forsikring. Kontoret vil håndtere hele Sørvestlandet – fra Kragerø i øst, til Stavanger i vest.
 
– Vi ser verdien av lokal tilstedeværelse der båtene ligger. Dette skaper trygghet og tillit for kundene, og gjør det enklere for oss å yte god service, sier daglig leder Sindre Jacobsen.
 
Hovedkontoret på Lysaker Brygge består, og sammen vil Kragstad & Partners  møte etterspørselen på hele Øst- og Sørlandet.
 
Større båter
– Vi er takknemlige over hvor godt vi har blitt mottatt i markedet, og ser frem til å fortsette arbeidet med å megle kvalitetsbåter i inn- og utland, sier Jacobsen, og legger til:
 
– Vi ser et klart trendskifte i markedet, hvor god økonomi i samfunnet gjenspeiler pris og størrelse på båtene. Storbåtsalget har tatt seg betydelig opp, og stadig flere tar seg gjerne over 50-fots grensen.
 
Mindre utvalg
Bruktbåtmarkedet bærer preg av hurtig omsetning og lavt utvalg. Hvor det tidligere år har hopet seg opp med opp mot 20.000 objekter på finn.no, ligger det nå kun ca 10.000 brukte båter tilgjengelig.
 
– Det er en klar begrensning i utvalget av brukte båter, og vi har i større grad sett behovet for å finne objekter i utlandet denne våren.
 
Når utvalget er mindre stiger som kjent prisene.
 

– Vi får gjerne mange interessenter som kniver om de samme objektene. Gjennom budrunder presses prisene opp, og flere selgere har tilnærmet fått igjen pengene de la inn ved kjøpet av bruktbåten for få år siden.