2017-07-24-b08c3078012d1f65467f74ff5820ecaeb00e585b Alle Axiom Pro-modellene leveres med Raymarines RealVision 3D-ekkolodd og tilbys i 9-, 12- og 16-tommers skjermstørrelser. (bilde Raymarine)

Ny avansert multifunksjonsskjerm fra FLIR Systems!

Raymarines Axiom Pro skal være laget for fritidsbåtentusiasten som ønsker å ferdes utaskjærs, samt profesjonelle sjøkapteiner.

 FLIR Systems, Inc., (NASDAQ: FLIR) kunngjorde 19 juli at de utvider utvalget sitt innen Raymarine Axiom™-multifunksjonsskjermer (MFD), med lanseringen av Axiom Pro.

Axiom Pro skal være laget for fritidsbåtentusiasten som ønsker å ferdes utaskjærs, samt profesjonelle sjøkapteiner.

Raymarine HybridTouch™-kontrollen kombinerer multiberøringsskjerm med et ergonomisk tastatur, for ekstra trygghet i høy sjø. For virkelig seriøse sportsfiskere på dypt hav er Axiom Pro tilgjengelig med kraftig 1 kW CHIRP-sonar og Raymarines avanserte, innebygde RealVision™ 3D-ekkolodd, fortelles det i pressemeldingen.

Alle Axiom Pro-modellene leveres med Raymarines RealVision 3D-ekkolodd og tilbys i 9-, 12- og 16-tommers skjermstørrelser. Evnen Axiom Pro har til å finne fisk, kan oppgraderes med et valgfritt, internt 1 kW CHIRP-ekkolodd. Dette kraftige offshore-ekkoloddet benytter et bredt spektrum av CHIRP-ekkoloddfrekvenser. Dette gjør det mulig for sportsfiskere å se gjennom tette agnstimer, identifisere temperaturlag og samtidig sikte seg inn på fisken som skal fanges, selv på dypt vann.

Axiom Pro-skjermen har høy oppløsning og In-Fly Switching (IPS)-teknologi. Dermed kan den brukes i sterkt sollys og i en rekke vinkler, samtidig som den ikke går i svart når du har på solbriller.

Grensesnittet er forbedret og lett å tilpasse den enkelte bruker, noe som gjør navigeringen enkel og grei. Axiom Pro drives av Raymarines nye LightHouse 3-operativsystem kombinert med Axiom Pros raske firekjernersprosessor. Axiom Pro er utformet med tanke på å være fleksibel, og med LightHouse 3-operativsystemet kan den kombineres med flere Axiom-skjermer, CHIRP-radar, Evolution-autopilot og termisk nattsynsteknologi fra FLIR.

«Den kombinasjon av Axiom Pro RealVision 3D-ekkolodd og innebygd 1 kW CHIRP-ekkolodd som Raymarine her har fått til, er i en klasse for seg», sier Grégoire Outters, visepresident og administrerende direktør for FLIR Maritime. «Sportsfiskere og sjøfolk som ferdes utaskjærs, får med Axiom Pro større skjermstørrelser, CHIRP-ekkolodd som fungerer på dypt vann, og den fleksibiliteten som HybridTouch-kontrollen gir, for en eksepsjonell, helhetlig navigeringsopplevelse.»

Raymarine Axiom Pro blir tilgjengelig på HISWA In-Water Boat Show i Amsterdam fra 29. august til 3. september. Kunder med seilbåt eller fritidsbåt kan også dra nytte av de nye Axiom Pro-S-modellene, med funksjoner som toppkvalitets multifunksjonsskjerm og kursplotter, og med innebygd, ettkanals CHIRP-ekkolodd. Prisene starter fra 2395 euro. Prisene på Axiom Pro-modeller med RealVision 3D og 1 kW CHIRP-ekkolodd starter fra 2645 euro, og blir tilgjengelig i tredje kvartal hos FLIR Raymarine-forhandlere.