2017-09-07-cfc5a3a7274db9c4adfeaf04f3009eb7413d9cfa Leif Bergaas i båtbransjeforbundet Norboat er klar for travle viktige dager

Ta turen til Båter i Sjøen

Årets første høstbåtmesse arrangeres i disse dager på Aker Brygge i Oslo og vi er på plass for å se på stort og smått, tradisjonelle båter i alle varianter og ikke minst nyheter.

 Dag 1 nærmer seg slutten, og som alltid er det optimisme å spore på bryggene.  

Selv om det har vært lavtrykk på lavtrykk i sommer, arbeider bransjen på høytrykk, kommenterer Leif Bergaas i båtbransjeforbundet Norboat, til Baatsans.no. Han har travle dager og er alltid klar for å måle tempen på bransjen. Statistikker, prognoser opp og ned, trender og utsikter, viktige ting for medlemmene og ellers båtfolk som er litt mer interessert enn gjennomsnittet. 
 
Han reiser på kryss og tvers i Norge, for å besøke medlemmene og høre på inputs og ellers hva som opptar dem. Verver nye medlemmer og gå i dialog med myndigheter om alt fra vrakpant, tilskuddsordninger, obligatorisk båtregister med mer. Sistnevnte er en nødvendighet og tvinger seg mer og mer frem.
 
For alle som er opptatt av fritidsbåt er det viktig å få på plass et obligatorisk register, og det er det samme for oss hvem som skal drive det. Vi har full tillitt til det valget myndighetene tar, angående det, fastslår Bergaas. Et obligatorisk register vil gi oss all den informasjonen vi behøver, på alle nivåer.  
 
For å ta noen eksempler; Ligger det en båt ved kai med registreringsnummer, vil man kunne kontakte eieren om noe skjer.  Finner man førerløs båt drivende kan man ved redningsaksjoner fort finne ut om båten har slitt seg eller om noen var ombord. Vi tror også det ville blitt mindre tyveri, og i tillegg ville vi få verdifull data om Norsk fritidsbåtliv. Vi bør også få obligatorisk ansvarsforsikring for fritidsbåt, mener Bergaas, som sikkert kunne pratet og pratet om disse temaene i dager. 
 
Men køen utenfor kontoret er lang, så vi avslutte for nå, men Bergaas har forventninger for messen, og håper den blir godt besøkt, og at utstillerne for solgt mye båt. I morgen kommer God Morgen Norge innom, og ellers er båtpressen på plass for å presentere nyheter og ta den gode båtpraten.. Så følg med..