2017-10-19-ce2bac9c77479ad61dbe7568330f304a07538203 Dokking og andre oppgaver blir en lek med nye SetPoint

Yamaha Helm Master® – nå med SetPoint

Båtkontrollen Helm Master® har nå fått integrert tre SetPoint moduser som, STAYPOINT, FISHPOINT, DRIFTPOINT og en helt ny CL7 skjerm.

Yamaha har alltid vært langt fremme innen utvikling og produksjon av avanserte utenbordsmotorene. Nå har de utviklet en enda bedre kontroll over fremdriften til båten med Yamaha påhengsmotor, spesielt for flere installasjoner på større båter.
 
Hos Yamaha har utviklingen av digitale systemer beveget seg i en høy fart i mange år, og lanseringen av Helm Master, for noen år siden ble anerkjent som en viktig milepæl, for produsenten.  Den viste nye nivåer av helintegrert, presis kontroll for større båter med flere utenbordsmotorer. 
 
Med sin presise posisjoneringen og den intuitive kontrollen, Helm Master-joysticksystemet, har mange sagt at dette har forvandlet båtopplevelsen deres.
 
Nå kommer neste steg til Helm Master. Her introduserer Yamaha ikke bare det sitt nye og unike SetPoint™-system, men også CL7™-fargeskjermen.
 
 
Den unike kraften til SetPoint™
”Hemmeligheten” bak SetPoint™ konseptet, forteller Yamaha i en pressemelding er å koble GPS-navigasjonsteknologi til det allerede velprøvde Helm Master-systemet. Dette bringer dermed posisjoneringsnøyaktigheten med hjelp av båtkontrollen til et nytt nivå innen det marine båtfritidsmarkedet. I tillegg forbedres systemet med en dobbel GPS-antenne – som er unikt for Yamaha.  Denne leverer mer navigasjonsdata til operativsystemet, noe som igjen fører til enda mer presis kontroll, forteller de. 
 
De tre SetPoint-modusene: STAYPOINT™ • FISHPOINT™ • DRIFTPOINT™ 
StayPoint holder båten i nærheten av et valgt punkt mens den opprettholder KURSEN og POSISJONEN.
I båtkø? Eller venter du på at broen skal åpne seg? Dette er en jobb for StayPoint som bruker Helm Masters evne til å kontrollere drivkraften og koordinasjonen til hver enkel motor uavhengig av hverandre. Dette gjør at systemet kan opprettholde kurs og posisjon til innenfor en 75-fots sirkel av det valgte punktet.
 
FishPoint holder båten i nærheten av et valgt punkt mens den opprettholder POSISJONEN, men ikke kursen.
Som navnet tilsier passer denne modusen perfekt til fiske. Mens kapteinens kunnskap og erfaring er nødvendig for å rette baugen motvinds eller medvinds, er det FishPoint som deretter opprettholder båtens posisjon. Man trenger vanligvis bare å gå på lav tomgang for å oppnå dette. Yamahas bemerkelsesverdige propeller med SDS (Shift Dampener System™) spiller også en stor rolle i å holde båten stillegående og jevntflytende i posisjonen. Siden de jobber sammen, minsker de sjansen for at fisken skremmes bort. I sterk vind eller strøm vil denne modusen prøve å opprettholde posisjonen uten å bruke mer turtall enn hva som er valgt med FishPoint (opptil 2500 o/min).
 
DriftPoint gjør at båten kan gli med vinden eller strømmen, mens den opprettholder kursen og ikke posisjonen. Denne modusen er ideell for dragefiske eller driftfiske og holder baugen til båten mot det valgte kompasspunktet, noe som gjør at vinden eller strømmen kan påvirke båten. 
 
Helm Master® DEC med Drive-by-Wire-joystickkontroll
Helm Master Digital Electronic Control (DEC) har en intuitiv joystick og er nøkkelen til Drive-by-Wire-systemet. Den er en fryd å bruke, og den kan håndtere opptil fire utenbordsmotorer og den har en rekke funksjoner, inkludert: Farts kontroll, Trim assistent, Enkel hendel, Senter motor, Fri gass
 
Den nye DEC Drive-by-Wire-kontrolleren har nå en enkel trykknapp på toppen av joysticken for å aktivere og styre de tre nye SetPoint™-modusene. Alle SetPoint-funksjonene er brukerdefinerte, slik at båtkontrollen enkelt kan tilpasses behovene og preferansene til den enkelte båtfører. 
 
Yamaha lanserer også sin nye CL7-skjerm
CL7 er hovedskjermen til Helm Master-systemet og er selve styringsenheten som er nødvendig for å konfigurere og kontrollere de tre nye SetPoint-modusene.
 
Skjermens 7-tommers fargeskjerm, har konsis informasjon som er lett å lese, selv under de mest krevende sjøforhold - enten det er natt eller dag. Den intuitive berøringsskjermen har full MFD-funksjonalitet (Multi-Function Display) og tilkoblingsmulighet. Da leveres data presist for både motor- og båtsystemene på én skjerm, selv med fire påhengsmotorer.
 
Føreren har også tilgang til andre MFD-funksjoner, som kart, fiskesøking og kartplotting, på grunn av det innebygde GPS-systemet på 10 MHz med den unike doble antennen.