2018-01-23-c9dd1a9da25a976db1edcc18805193c33a62ed8b Easy Connect fra Volvo Penta

Volvo Penta med ny app

Den nye appen heter Easy Connect, en app som lar båteiere koble båten på nett via en smartenhet – (smart device) og dermed utveksle erfaringer bade hjemme og ombord

Under båtmessen i Düsseldorf lanserte Volvo Penta appen, den er fri for nedlasting, men selve enheten koster litt i overkant av 3000,- Når du installerer du Easy Connect ombord, får du alle dato om motoren, båt og rutedata direkte på smarttelefonen din eller nettbrettet.
 
Alle kan laste den ned, og alle ombord får tilgang til den via Bluetoot interfacen som er installert i båten, og overfører data. Dette gir deg “live” tilgang når du er ombord og informasjon og kartreferanser du kan se på senere hjemme. Rute historikk i kartet blir automatisk lagret i appen, som gjør at du lett kan bruke den igjen senere når du skal planlegge fremtidige turer.
 
Siden mobilen er blitt en del av hverdagen til folk, regner Volvo Penta med at det også gjelder for båteiere. De vil ha denne type interaktivitet, både på sjøen og hjemme, sa Anders Thorin, som er manager for produktet og ansvarlig for elektronikk hos Volvo Penta
 
Selve appen er intuitive og lett å bruke, med en dashboard layout, som kan bli personalisert til hver enkel bruker. Det er en kaptein modus for ombord i båten og en hjemme modus for de lagrede data.
 
Kaptein modus: Den visningen gir deg tilgang på rute, fart, oljetemp, drivstoffnivå, batteri status, motortimer, trykk og alarmstatus.
 
Hjemme modus: Gir deg nøkkelinfo som blir lagret i appen, som hvor mye drivstoff du har igjen på tanken, motortimer og info om siste tur. Du kan også se tidligere turer du har vært på, i kartet
 
Du kan dele data og kartdata via sosiale medier, slik at familie og venner kan se din favoritt plass eller følge reisen.
 
Produktet kan monteres på nye og gamle motorer, du kan også dele motordata med din lokale forhandler om det er problemer.