2018-02-12-8d4c5a852031aba8ef983ba0dd818f1b244ff8f0 "Hugos Båtskole" var en familieaktivitet hvor barn fikk lære om sjøliv på en artig måte (foto: Båtmässan)

Båtmessene 2018 er godt i gang!

Norges første båtmesse er avsluttet og nå er også Svenskens første båtmesse avsluttet, mens publikumstallene i Norge var opp, hadde "Båtmässan" en tilbakegang i antall besøkende.

"Båtmässan" i Gøteborg pågår over to helger og en uke, og har naturligvis et mye høyere besøkstall enn i Norge, og selv om oppgangen på Dra til Sjøs, som er Vestlandets største innendørsmesse, var liten hadde den en oppgang. (tallene endte på 11.704 besøkende – en oppgang på 246 fra 2017). Messen varer også mye kortere, kun fire dager, men utstillere var særdeles fornøyd med både messen og kundene. Flere meldte om salg.
 
Den Svenske "Båtmässen" er også meget fornøyd med årets største innendørsmesse, i Vest Sverige. De satset på barn og barnefamilier under messen og lykkes med sin strategi, melder de etter en oppsummering. De siste dagene var i barnas tegn, og ble en suksess. Ikke på atskillige år har så mange barn besøkt messen.
 
Prosjektleder for Båtmässan, Jacob Ryder forteller at det gleder han mye at båtmessen og båtlivet lokker flere og flere barn. I en tid da man stadig hører at vi blir et mer innesittende folk, er det godt at vi kan friste med vann- og sjøaktiviteter, og få folket mer ut i naturen.
 
Arrangøren melder også om godt salg fra utstillerne, og forteller at den Svenske båtbransjen befinner seg for tiden i en gunstig periode.
 
Trender som ble forsterket under båtmessen er at interessen for aluminiumsbåter er stor, sportsfiskeavdelingen var også velbesøkt, og under alle messedagene var det lange køer til messens utstillere som selger seilbåter for charterseiling. Det er tydelig populært  å seile i utlandet.
 
Nybåtsalget av motorbåter går veldig bra. Små båter blir det flere av, men store båter blir litt færre, men betydelig større. Den Svenske båtbransjen befinner seg nå i en veldig gunstig periode, konkluderer Sweboat, som er båtbransjeforbundet i Sverige. Selv etter en ganske vindfull sommer i 2017.
 
Fakta fra Båtmässan 2018
Antall utstillere: 279 stk (2017: 292stk)
Antall besøkende: 56 892 personer foreløpig (2017: 64 946 personer)
 
I disse dager er det Båtmessen i Finland – Vene, som går over 2 helger og 1 uke, før vi i mars setter kursen for den store Norske innendørsmessen ”Sjøen for Alle” på Lillestrøm.