2018-02-19-816f1a630b1d405d06d8c8ce650a71716a428dfe Garmin® GPSMAP® 1222/1222xsv Touch kartplotter/kombinasjonsenheter

Kartplotter med innebygd ekkolodd

Garmin lanserer to nye tilskudd i GPSMAP-serien - GPSMAP 1222 Touch og 1222xsv Touch, en ny 12-tommer nettverksplotter, samt en kombinasjonsmodell.

Begge leveres med en 12-tommers berøringsskjerm, med eller uten innebygd ekkolodd. 
 
– De nye GPSMAP’ene er designet for kostnadsbevisste kunder som ønsker premiumfunksjoner som vanligvis finnes i mer avanserte produkter, forteller Dan Bartel hos Garmin i en pressemelding.
– Kartplotterne er fullspekket med bransjeledende funksjoner, noe alle båteiere får glede av.
 
Med GPSMAP 1222 Touch-serien kan man oppleve en avansert navigasjonsløsning, en 12-tommers berøringsskjerm som er lesbar selv i sterkt sollys og en kombinasjonsenhet (xsv-modell). Kartplotterne leveres med en innebygd trådløs tilkobling mot ActiveCaptain™-appen, VIRB®-actionkamera og mye annet. Kartplotterne leveres også med en innebygd 10Hz GPS/GLONASS-mottaker for smidig navigering på skjermen.
 
Kartplotterne er nettverkskompatible med Garmin Marine Network og støtter deling av data på multi-enheter som ekkolodd, kart, brukerdata, radar, IP-kameraer og PanoptixTM all-seeing sonar. I tillegg er kartplotterne NMEA® 2000 og NMEA 0183 kompatible, med videre støtte for autopiloter, digital svitsjing, værvarsler, VHF, AIS og andre sensorer.
 
Sportsfiskere bør lese mer om xsv-modellen som leveres med innebygd 1kW tradisjonellt CHIRP-ekkolodd og ekkoloddsfunksjoner som CHIRP ClearVü og CHIRP SideVü-skanning (svinger selges separat), som gir ett tilnærmet fotografisk bilde av det som passerer under båten. I tillegg støtter GPSMAP 1222xsv Touch Panoptix all-seeing sonar og de andre av Garmin sine ekkoloddsmoduler i premiumklassen (selges separat). GPSMAP 1222/1222xsv Touch leveres med preprogrammerte basekart for hele verden, og støtter BlueChart® g2 Vision® HD-kart med Auto Guidance, satelittbilder og 3-D perspektiv og annet.
 
SailAssist funksjoner er også integrert i GPSMAP 1222 Touch-serien, se informasjon som laylines, tidevannsinformasjon, forbedret vindrose, prognose for strøm og andre funksjoner som viser seg å være fordelaktig for seilere. Begge modellene tilbyr også ANT-støtte for bruk med quatix® 5 GPS-marinesmartklokke, gWindTMWireless 2 giver, GNXTM Wind marine instrument samt trådløse fjernkontroller. Kartplotterne inneholder også programvaren Quickdraw™ Contours, ett gratis, brukervennlig verktøy som gir mulighet for båtfører til å lagre personlige HD-kart med 30-cm-konturer (1 fot).

De nye GPSMAP 1222/122xsv Touch-modellene forventes å være tilgjengelige i Q1 2018.