Populært med Sjølyst-utstillingen!

Da messen Sjøen for Alle stengte søndag, hadde totalt 26.820 mennesker tatt turen innom, og for båt-nostalgikere ble ”mimre” standen spesielt godt likt.

Sjøen for Alle med noe for alle
2018 var året da Sjøen for Alle valgte å gi båt-nostalgikere en unik opplevelse via Sjølyst-utstillingen. Utstillingen med et trettitalls båter ble laget i samarbeid med Vest-Agder-museet og Oslofjordmuseet med god drahjelp fra Askeladden, CMB Classiske Motorbåter-Norge, Stormer Marine, Erik Brauner og Helge Duus. 
 
Et sjeldent knippe båter under ett og samme tak med Navnet ”Sjølyst-utstillingen” henspeiler på Sjøen for Alles glansdager da messen gikk av stabelen på Sjølyst og hadde bortimot 100.000 besøkende. Utstillingen rommet et bredt utvalg båter fra 1950- og 1960-tallet som aldri tidligere har vært samlet under ett og samme tak. Utstillingen ble laget i et tidsriktig retromiljø der de eldste publikummene kunne kjenne seg igjen fra båtmessens yngre dager på Sjølyst.
 
Prosjektleder for Sjøen for Alle, Per Sårheim, sier:
 
Sjøen for Alle skal være en messe med noe for alle, og de ansvarlige for Sjølyst-utstillingen meldte om godt besøk fra spesielt den eldre garde som ville mimre om båtlivet slik det var på 1950- og 1960-tallet. I 2018 har vi videreført det interaktive messekonseptet og arrangert foredrag og båtrelaterte kurs som har forhøyet messeopplevelsen. Utstillingen var selvsagt en del av det konseptet. Sjøen for Alle er Norges største båt- og utstyrsmesse hvor publikum finner alt de trenger til båtlivet under ett og samme tak. Messeinnholdet er i seg selv suverent, men vi forsøker alltid å forgylle rammen rundt på best mulig måte for å favne om flere målgrupper.
 
Se bildeserie på toppen av siden fra den nostalgiske utstillingen
 
Eller bli med på en liten tour her: