2018-04-04-738bd25c685bbf60963fcf6f12efcdccad5c7d2e "Messegeneral" Odd-Steffen Garvik ser, frem til helgen og 10 års jubileum for messen (arkivbilde 2017)

10-årsjubileum for Haugesund Båtmesse

Til helgen er det igjen klart for båtmesse langs Indre Kai. Haugesund Båtmesse samler over 20 utstillere fra hele Vestlandet, og i år stilles det ut større båter enn på lenge.

Haugesund Båtmesse ble arrangert for første gang i 2008, og i år er det 10-årsjubileum. 
 
–  Vi får tilbakemelding både fra publikum og utstillere at de setter pris på et slik treffsted. Haugesund har bygd en tradisjon med en messe på sjøen ved starten av båtsesongen hvert år. Mange kommer langveisfra for å delta, sier ansvarlig for Haugesund Båtmesse, Odd-Steffen Garvik. 
 
Båter i alle størrelser
Arrangørene har som mål å få til en messe som viser et stort spenn både når det gjelder båter og utstyr. 
 
– Vi ønsker at de fleste skal finne noe av interesse. Utstillerne kommer med daycruisere, praktiske bruksbåter, seilbåter og store cabincruisere, men også små landstedsbåter for den yngre garde, vannscootere og skjærgårdsjeeper, sier Garvik. 
 
60 fot flytende luksus
Etter noen år mer et litt roligere marked, melder bransjen nå om økt optimisme. Det kommer flere større båter enn foregående år. Messas største båt er en 60 fot Explorer. Yachten er spekket med luksus og komfort, og etter tilpasning og skreddersøm for hver enkelt kunde kommer prisen gjerne på 16-18 millioner. W-Yacht, som er forhandler, forteller at de har solgt flere Explorer i forskjellig størrelse til kjøpesterke kunder i Rogaland og Hordaland. 
 
Treffplass
Haugesund Båtmesse arrangeres 6.-8. april, og har gratis inngang.  I området rundt Scandic Maritim blir det lagt ut flytebrygger for å gi plass til alle båtene. I tillegg vil flere utstillere vise båter og utstyr også på land. 
 
–Vii gleder oss til å samle bransjen, kunder og alle båtinteresserte denne helgen, sier Odd-Steffen Garvik.