2018-04-12-643e2969363ba4e7bb65a9812ddda91929cc2a48 Viknes stiller med hele 5 båter, og er allerede på plass

Båtene ankommer Stavanger sentrum

13.-15. april er det klart for Stavanger Båtmesse, og hele 35 utstillere fra hele Vestlandet kommer til Børevigå med 75 båter.

– Det er mange som har ønsket en messe i Stavanger. Når muligheten for å arrangere den i Børevigå dukket opp, var det bare å slå til, sier ansvarlig for Stavanger Båtmesse, Torbjørn Wold. 
 
Wold forteller at det har vært viktig å presentere et stort utvalg båter og utstyr, slik at de fleste kan finne noe av interesse. Det blir stilt ut daycruisere, praktiske bruksbåter, seilbåter og store cabincruisere, men også små landstedsbåter for den yngre garde, vannscootere og skjærgårdsjeeper. 

Optimisme i båtbransjen 
Bransjen melder om økt optimisme, etter noen år der oljekrisen har satt sitt preg også på båtsalget. 
– Forhandlerne sier at det løsner litt i markedet. Det er nok litt av grunnen til de kommer med flere større båter, sier Wold. 

60 fot flytende luksus 
Messas største båt er en 60 fot Explorer. Yachten er spekket med luksus og komfort. Etter tilpasning for hver enkelt kunde kommer prisen gjerne på 16-18 millioner. W-Yacht, som er forhandler, forteller at de har solgt flere Explorer i forskjellig størrelse til kjøpesterke kunder i Rogaland og Hordaland. 

Båter i alle størrelser 
Garstad båt kommer med flere mindre båter, typisk for dagstur og fiskebruk. Salgssjef Rune Torsteinbø ser frem til messe i et optimistisk marked. 

– Alle andre byer får det til, så det er klart Stavanger må ha en båtmesse. Det er veldig kjekt at den blir på sjøen, og midt i sentrum, sier han. 

Stavanger Båtmesse har gratis inngang. Det blir aktiviteter med Jæren dykkersenter, Stavanger Seilforening, og Redningsselskapet kommer med Elias-båten.