2018-04-16-d728fc60439b66c6e1b58c34fa48eeba15a5e912 Teamet kjørte inn til en oppløftende andreplass i kvalifiseringen (foto Team Australia)

Dramatisk og suksessrik sesongåpning

Pål Virik Nilsen med sin nye makker Jan Trygve Braaten i Team Australia fikk en race uke som inneholdt det meste. Både krasj og pallplass ble fasiten.

Throttlemann Pål har kjørt sammen med team eier Brett Luhrmann i to år. Brett er ute med skade etter teamets krasj i Dubai i fjor. Dermed er den Norske erfarne utøveren Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand hentet inn som årets fører. 
 
Fujairah grand Prix utenfor Dubai denne uken startet bra. Teamet kjørte inn til en oppløftende andreplass i kvalifiseringen. I starten på race en kom guttene godt ut og lå med i toppen da andre sving skulle passeres. Da kom et annet Australsk team kjørende rett inn i Pål og Jan Trygve bakfra. Dette resulterte i en kjempekrasj der den andre båten flippet rundt. Team Australia var heldige og landet på rett kjøl etter smellen.
 
Pål sier: ”Det var en skikkelig krasj som kom som lyn fra klar himmel. Vi ble regelrett torpedert av en båt inn i svingen. Noen førere har altfor mye adrenalin og er veldig ivrige til å vinne allerede på den første runden. Det skaper farlige situasjoner som dette. Jeg var glad vi ikke landet opp ned, for da er jobben med å få båten klar igjen så mye større. At det var Maritimo teamet som jeg har kjørt for i over seks sesonger tidligere som kjørte i oss skapte ikke stor begeistring. De fikk forøvrig en bra straff for denne hendelsen”.  
 
Teamet jobbet hele natten med å fikse både motorer og skrog som hadde fått skader. Båten ble klar og imponerende nok så fikk de raskeste rundetid allerede på første trening på dag to. Race to startes etter resultatene fra race 1. Det betyr at Pål og Jan Trygve måtte starte fra tolvte og siste startspor.
 
Etter første runde var duoen oppe på en syvende plass. Etter det startet jakten de neste femten rundene. En etter en ble innhentet etter maksimal hard kjøring og en gjennomtenkt god strategi med tanke på de to ”long laps” som alle båtene må igjennom to ganger i løpet av racet. Når målflagget kom opp så var teamet oppe på en imponerende andre plass. En opphenting som XCAT serien sjeldent har sett tidligere.
 
Pål sier: ”Jeg er først og fremst veldig stolt av teamet vårt. All jobb de gjør for at båten skal være så bra som mulig. Da er det veldig moro når det ender som dette. Dette beviser at man aldri skal gi opp når det ser ut som verst”  

Team Australia ligger nå på en femteplass i sammendraget. Neste VM runde er i Italienske Stresa i juli.