Full klaff for flytende messe

Stavanger Båtmesse kommer til å bli en fast tradisjon i sentrum i april. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både utstillere og publikum, og var maks heldig med været, sier messearrangør Torbjørn S. Wold.

Stavanger Båtmesse ble arrangert i Børevigå ved Oljemuseet i Stavanger 13.- 15- april.
– Det er alltid spennende å se responsen når en drar i gang noe slikt. Det har jo vært noen år der det ikke har vært båtmesse i Stavanger. Derfor er det veldig kjekt når vi opplever så stor interesse og så godt besøk, sier Wold.
 
Bli med ombord i messens største båt: Explorer 58 Pilothouse
 

Flere båtsalg
Det var 75 båter utstilt på sjø og land under messen, og spesielt godt utvalg av seilbåter, med sju forskjellige seilbåtprodusenter representert. Utstillerne kunne rapportere flere salg på messen, og mange forespørsler som blir fulgt opp i etterkant.

Ryddet havbunnen
Jæren Dykkersenter deltok på messen. Dykkerne deltok i en ryddeaksjon og plukket opp gammelt skrap som lå på havbunnen.
– Det ble nok en oppvekker for folk, og forhåpentligvis bidrar det til at flere lar være å bruke havet som søppelplass fremover, sier Wold.

Optimistisk marked
Wold forteller at de har et klart inntrykk av at optimismen er tilbake i markedet, og at båt igjen er prioritert i familiebudsjettet.

– Salget av nye, større båter har gått tregt de siste årene, noe som gjør at det nå er lite bruktbåter i markedet. Prisforskjellen mellom nytt og brukt er mindre, og flere vurderer å kjøpe ny båt, sier Wold.

Han planlegger allerede ny messe til neste år, og ser på muligheter for utvidelse, siden det var helt fullt i Børevigå under årets messe.