2018-06-12-b26448d58b657431d24d913290dfdad142ba5b23 Det er her det skjer til helgen, i Herdlavågen på Askøy.

Bli med på Båtlivets Dag 2018

Med nærmere 1 million fritidsbåter er Norge det landet med størst båt tetthet pr. innbygger i Europa. Båt og båtliv er med andre ord en stor del av både kulturarven og hverdagen til nordmenn. Kanskje ikke så rart med en kystlinje på over 100 000 km.

Nå jobber båtforeninger og båtbransjen side om side med et mål om å vise frem alt det flotte livet på og ved sjøen har å by på. Gjennom Båtlivets Dag som arrangeres den 16. juni, ønsker vi å inspirere flere til å gjøre mer.

Om det er et ønske om flotte naturopplevelser, en frihetsfølelse, det sosiale eller som rekreasjon, så kan båtlivet gi deg alt dette. I tillegg spiller norsk båtliv en viktig rolle i å bringe kystkultur- og tradisjoner videre. 

Båtlivets Dag arrangeres i flere byer i Norge. Både i Bergen, Tvedestrand og Sandefjord inviteres de som allerede er båteiere, og de nysgjerrige som lurer på om båtlivet kan være noe for dem. Her vil det blant annet være muligheter for å prøve kajakkpadling, jolleseiling, se nye båter og få informasjon om hva livet som båteier innebærer. 

Endre Solvang, generalsekretær i KNBF og Leif Bergaas, Daglig leder i Norboat ser begge entusiastisk frem til den 16. juni: «Vi er imponert over arrangementene og den store bredden i aktiviteter de besøkende kan ta del i.».
Bergen, Tvedestrand og Sandefjord er klare for å ta imot alle de som allerede har- og de som ønsker å oppleve båtlivets gleder for første gang, og de to oppfordrer alle til å ta en tur til sitt lokale arrangement. «Her blir det noe for alle; store, små, ung eller gammel. Å komme seg ut på havet gjør alle godt, uansett, og det finnes et hav av vannrelaterte aktiviteter til glede for alle!» avslutter de i en pressemelding. 
Arrangør er Norboat Vest og KNBF Region vest.


Følg Båtlivets Dag på Facebook