2018-07-31-09b264b34e6b34c5d117deeb946ffdabaf9f0d79 Heretter blir dette Viksund Kloster Patrol Boat

Pensjonisten Erling Viksund starter opp igjen

I navnet ”E.Viksund Båtbyggeri ”, skal båter igjen produseres på Herdla utenfor Bergen, i hovedsak fritids og yrkesbåter, samt Kloster Patrol 32 og 36, og egen designet Patrol 38.

Erling Viksund forteller til Baatsans.no at de har nå eksklusivt overtatt produksjon og markedsføring av Kloster Patrol 32 og Kloster Patrol 36. Båtene skal markedsføres som Viksund Kloster Patrol Boat.
 
Erling Viksund, den ”eventyrlige” pensjonisten, slutter aldri å overraske. Nå er han i full gang med produksjon og markedsføring av fritids og yrkesbåter. Pensjonisten gleder seg over lange arbeidsdager på Herdla, i de gamle lokalene til NB-Marine, og selv sitter han på kontoret som Erik Allers tidligere hadde. 
 
Han forteller om spennende prosjekter i samarbeid med sin sønn Jostein Viksund, som i mange år har designet og produsert båter på Sri Lanka. Nyheten fra Jostein Viksund, blir den 1.båten til det Skandinaviske markedet og skal hete Patrol 38, og kommer i fritids- og yrkesbåt versjon. 
 
Skroget er et gjennomprøvd Viksund skrog, og Viksund mener denne skal konkurrere og ligge i samme klasse som de kjente Finske styrhusbåtene, Targa, Sargo og Nor Star. 
 
Erling Viksund mener at Jostein Viksund har forstått at yrkesbåter kan være like vakre som fritidsbåten og at fritidsbåten kan være like sikker som yrkesbåten. Han forteller videre at Båtene skal bygges og leveres med Det Norske Veritas kontroll og typesertifikat. Den kan leveres i høyeste klasse for offshore.
 
Produksjon av kystsjarker fra 7-9,5 meter, pågår allerede på Herdla, og Viksund Båtbyggeri har et nært samarbeid med Vest Marine AS og Norsk Modell og Formplast AS. 

Så med dette går de inn i spennende tider, og spesielt i 2019 når båtene blir klare for levering. Erling, forteller at etter han la ut prosjektet om Patrol 38 på facebook, har han allerede fått 3 seriøse henvendelser fra kunder, så her er det liv, ler har godt.