2018-08-03-dff1a23a1cae843ac3b8361fc73ba24e656a46b8 Den ny serien med dieselmotorer som forbedrer ytelsen i rangen for 230-270 hk.

Mer krefter i ”liten” dieselmotor fra Mercury

Mercury Marine lanserte en ny serie av 3,0 liter dieselmotorer for drev, innenbords og vannjet under båtmessen i Sydney. Motorserien er tilgjengelige i størrelse fra 230 hk og opp til 270 hk.

De nye motorene er designet, utviklet og testet i tre år, og skal bli ledene i sin klasse med sine gode egenskaper som: akselerasjon, pålitelighet, enkel installasjon og lett vedlikehold, samt demping av støy og vibrasjon.
 
”Vi er glade for å kunne tilby våre kunder en produktlinje som tilfredsstiller etterspørselen etter dieselmotorer i denne hestekreftkategorien”, sier Kris Neff, Mercury Marine, visepresident for global kategoristyring og strategisk planlegging. ”Det er et aktivt segment i båtmarkedet som etterspør dieselmotorer med lavt dreiemoment og ekstremt lang holdbarhet, og de nye maskinene forsterker vår allerede klasseledende utvalg av fremdrift systemer med diesel”.
 
Mercury fortsetter med dette utvikling av motorer som tilfredsstiller Tier 3-utslippkravene for dieselmotorer, som reduserer dieselmotorens innvirkning på miljøet. 
 
Essensielt er disse motorene fullt ut kompatible med Mercury SmartCraft-teknologier, noe som gir brukerne umiddelbar tilgang til et bredt utvalg av motorrelatert informasjon og målinger, samt vedlikeholds varsler og feilsøkingsveiledning. 
 
De integreres også med Mercury's Joystick Piloting for innenbords (JPI) og Joystick Piloting for drev (JPS), noe som gir båten økt manøvreringskontroll. 
 
"Vi foretok en helt ny tilnærming til vår dieselmotor design innen denne klassen av hestekrefter, med fokus på forbrukerprioriteringer på verdensmarkedet, sier Reinhard Burk, senior direktør for globale drev- og innombord.
 
"Disse nye FCA-baserte motorer fyller forbrukernes etterspørsel etter dieselkraft som er lett å installere, konfigurere og kontrollere, med andre ord gjøre båten enkel og intuitiv. 
 
"Motoren bruker en ny vannkjølt- turbolader med variabel geometri og fellesbrenselforsyning for å gi enestående ytelse og betydelige forbedringer i akselerasjon og topphastighet. 
 
Mercury utsatte disse motorene for intensiv testing, hardere enn det som kunder ville klare under normal drift. "De er ekstremt pålitelige og holdbare," sa Burk. "Og fordi de er integrert i Mercury's globale servicenettverk, vil forbrukerne enkelt kunne ordne service og reparasjoner."
 
Mercurys helt nye 3,0- liters motorer kommer til å bli vist under følgende båtmesser i 2018: 
September: Genoa, Italy 
October: IBEX (Tampa, Florida) 
November: Ft. Lauderdale, METS (Amsterdam) 
December: Paris, France