2018-09-03-5c825b5c854420b1b58f0289e3f1d1343a80aa00 Messen er fullspekket av spennende nyheter forteller Leif Bergaas, daglig leder i Norboat

Her er Norges batfylker

Årets Båtlivsundersøkelse viser at det er stor variasjon i antall fritidsbåteiere i landets fylker. Nordmenn eier snart 1 million fritidsbåter, og etter tidenes sommer har bransjen store forventninger til årets båtmesse.

– Det er ingen tvil om at vi nordmenn er et ekte båtfolk. Vi ser at over halvparten av innbyggerne i Finnmark eier egen fritidsbåt, mens det totale antall båter naturligvis er høyere i store fylker som Oslo og Akershus, sier daglig leder i båtbransjeforbundet Norboat, Leif Bergaas.

Den norske båtparken vokser. Norboat-sjefen er optimistisk på bransjens vegne etter flere magre år. 
– Det har tatt et tiår å komme seg på fote igjen etter finanskrisen, men vi merker en omstilling blant både utstillere og publikummere. Produsentene er innovative og lanserer mange nye modeller, samtidig som vi opplever en økt interesse for Båter i sjøen på Aker Brygge, sier Bergaas.

Rekordmange båter på årets messe
– Vi nordmenn er flinke til å bruke båtene våre. 8 av 10 nordmenn var ute på sjøen med båten sin i løpet av 2017, i år er nok tallet enda høyere med tanke på den rekordfine sommeren. Derfor forventer vi stort oppmøte på årets Båter i sjøen, forklarer Bergaas.
Båter i sjøen arrangeres fra 6.-9. september på Aker Brygge og er Skandinavias største flytende båtmesse og i år blir det rekord med 300 båter utstilt. 

Noe for enhver smak
På Båter i sjøen vil publikum også i år finne båter i alle størrelser og prisklasser. Den fartsgale vil kanskje fristes av 77 knop i en Goldfish 28 Bullet, mens havkrysseren nok trekkes mot messens største båt, en Flemming 58. I tillegg vil det være rundt 40 seilbåter på messen.

– Men det bruker alltid å gå mest av motorbåtene på mellom 4 til 8 meter uten overnattingsmuligheter. Det er denne typen båter det har blitt solgt mest av de siste årene og den utgjør nå 42% av hele båtbestanden i Norge, forklarer Bergaas.
 
Messen Båter i Sjøen blir arrangert 6.-9. september på Aker Brygge i Oslo

Om Norboat:

Norboat - Båtbransjeforbundet i Norge. Representerer den norske fritidsbåtbransjen. Norboats hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv med utgangspunkt i et trygt båteierskap. Norboat er også en høringsinstans og samarbeidspartner for offentlige etater og andre båtlivsorganisasjoner. Norboat eier båtmessene Båter i sjøen og Sjøen for alle

tabell om fordeling av fritidsbåtene i Norge 

Rangering Fylke Andel av innbyggerne som eier båt

1           Finnmark 51 %

2         Aust-Agder 50 %

3          Nordland 40 %

4       Vest-Agder 38 %

5  Sogn og Fjordane 38 %

6            Vestfold 37 %

7 Møre og Romsdal 36 %

8        Hordaland 35 %

9              Østfold 34 %

10         Trøndelag 32 %

11          Rogaland 32 %

12          Telemark 31 %

13            Troms        31 %

14         Akershus        27 %

15         Buskerud        27 %

16           Oslo        20 %