Nimbus C9 – Norgespremiere på Båter i Sjøen

C9 er den tredje modellen i Svenske Nimbus nye 9 meters serie på samme skrog, først kom W9 (Weekender) og tidligere i år ble T9 (Tender) presentert.

C9 er en hurtiggående ”Commuter”, bygd for å passe like bra for helårspendlere, som for aktive dagsturer eller lengre dagsetapper med overnatting. Skroget som vi har testet på W9 er intet mindre enn fantastisk. Her kan man kjøre godt på i mye vær uten at det blir ubehag med slag.
 
Det som kjennetegner nyheten er at de har lagt vekt på uterommet og funksjonalitet. Tilkomst til styrhuset er lett fra stor dør på styrbord og baboord side. Det er åpent med mye vinduer som gir god sikt i alle retninger. Godt med passasje på begge sider av styrhuset. 
 
Båten er lett å bevege seg rundt i og lett å stige i land fra. DNA har de hentet fra Max II Coupé  og hele Paragon serien, forteller Joacim Gustavsson, sjefsdesigner hos Nimbus Boat Sweden. Med moderne formspråk og spenstige linjer skal Nimbus C9 bli en båt for dem som liker Skandinavisk design, gjennomtenkte løsninger og smart funksjonalitet, forteller verftet.
Førerplassen med to seter i fartsretning, stor takluke i glass, moderne dashboard med plass til en stor 16” plotter eller to ganger 12” plottere. Stolene er svingbare og lar 5 personer lett sitte rundt salongbordet.
 
Sofa i cockpit kan lett konverteres til en ekstra seng for to barn eller en voksen, og i forpiggen er det en dobbeltseng, med separat toalettrom og pantry.
 
I stedet for glasstak (standard) kan båten utstyres med elektrisk åpningsbart kalesjetak for dem som vi ha mulighet til å åpne helt opp på sommerdager.  På fordekket er et stort lasterom, og her en en stor solseng som gir ekstra sitteplass for 4 personer. På akterdekk er en bred sittebenk med god stuveplass under.
 
C9 kan utstyres med påhengsmotor eller innenbordsmotor. 
 
Teknisk spesifikasjoner 
Lengde: 9,35 m
Bredde: 2,95 m
Vekt 3 250 kg
Drivstofftank 320 liter
Vanntank 80 liter
CE kategori C, 8 personer
Maksfart +40 knop
 
Motoralternativ:
Mercury Verado 250/300/350
Volvo Penta V8-300/350 CE