Onsdag 11/9 åpnet Cannes Yachting Festival

50 000 besøkende, 542 utstillere (58% fra utlandet), 638 båter fra 2,4 til 50 meter, 219 nye båter og yachter presentert for første gang og av dem 122 verdenspremierer.

Dette sier bare litt om størrelsen på båtmessen som blir arrangert for den 41. gang. Mange tror at dette er en messe med bare yachter, men det er ikke tilfelle. Her finnes et utall av mindre båter, utstyr, motorer, navigasjon med mye mer. Alt man trenger til en båt finner du her. 
 
Det er også Norske utstillere, som Sleipner, Coromate, Windy og Anchorlift Technic, samt mange Norske forhandlere. Ofte er det her produsentene velger å legge sine verdenspremierer.
 
Sylvie Ernoult, direktør for messen, annonserte på dagens pressekonferanse at ønsket deres er fortsatt vekst og utvikling av messen, samtidig som de ønsker å bli verdens største på seilbåt. Nytt for 2019 blir dermed at alle seilbåtene flyttes til Porto Canto, for å gjøre plass til enda flere båter. Dette samt alle premierene befester deres posisjon som Europas største flytende båtmesse.