Erling Sande ny importør av Fourwinns i Norge

Etter at den amerikanske produsenten satser på nye modellserier tilpasset påhengsmotor, kommer den norske importøren til å bygge opp et forhandlernett i Norge.

Fourwinns er et gammelt anerkjent Amerikansk båtmerke som er ganske godt kjent i Norge.
Merket er en del av REC Boatgroup som for noen få år siden ble kjøpt av Beneteau gruppen.
 
Fourwinns har tradisjonelt vært motorisert med hekk-aggregat løsninger, men er nå på full fart med lansering av et stort utvalg påhengsmotor varianter, og det er disse vi i Erling Sande A/S ønsker å fokusere på. 
 
Under Båter i Sjøen nylig hadde de Norges premiere på 2 helt nye modeller. HD 180 OB og HD 200 OB. Modeller på 18 og 20 fot med samme grunn konsept.
 
Erling Sande påpeker at det man umiddelbart legger merke til er den store bredden på 2,54m, som begge båtene innehar. Denne bredden er ikke valgt tilfeldig, den har med at båten skal være trailbare og samtidig tilby så mye plass som mulig.
 
Det neste man legger merke til er at akter enden av båten nå er utviklet for påhengsmotor og ingenting annet. Sittegruppene er trukket langt tilbake og har enkel adkomst fra badeplattform til cockpit via gangvei ved siden av sittegruppen.
 
Det er komfortable L-sittegrupper i begge båten samt god rygg polstring og vendbare stoler.
 
Det er massevis av stuerom under luker hvor man ikke trenger å kneppe av puten for å komme til rommet under, påpeker Erling Sande.
 
Dernest har man på disse modellene laget en baug hvor bredden på dekket er holdt så bred som mulig helt frem i baugen for å skape masse plass foran konsollene også. Her er innfyllingsputer for å lage solseng.
 
Under dekkene er baugen tradisjonelt v-bunns formet og hekk vinkelen på begge modellene er på 19 grader. Siden båtene er så brede så er de derfor satt opp med motorer med XL stammelengde (Eller 25 tommer)
 
18 foteren ligger i prisklasse rundt 375000,- med fornuftig utstyr og en Suzuki DF140ATX på hekken. Toppfart ca 39-40 knop.
 
20 foteren koster ca 450000,- med en Suzuki DF150TX og tilsvarende utstyr. Toppfart ca 43 knop.
 
I følge den nye importøren er tyngdepunktet på begge båtene så lavt og de er faktisk er skikkelig morsomme å kjøre.
 

HD (Horizon Deck) OB (Outboard) serien er den delen av sortimentet hvor utviklingen nå er i gang for fullt. Neste steg er en serie med Cruisere for påhengsmotor, så det blir interessant å følge med fremover.