2018-10-04-bc0c3f840bf5f9755f631c4666578b04ba8dfb0d Denne uken ble Flow Marine på Grasholmen i Stavanger historie

Flow Marine as har meldt oppbud

Forhandler av Bavaria seilbåter og SeaRay daycruisere i Rogaland har på grunn av sviktende salg av brukte og nye båter meldte om oppbud tidligere denne uken.

Det er selvsagt med tungt hjerte daglig leder Flemming Brun Henriksen og eierne av Flow Marine måtte legge ned butikken. Et sviktende båtsalg og da spesielt på nybåt medførte at man ikke kunne forsvare kostnadene lengre. Å drive videre for kreditors regning er ikke aktuelt.
 
Dermed står Bavaria Norge uten forhandler i Rogaland. Baatsans.no har vært i kontakt med Claes Eliasson hos Bavaria Norge som forteller at i løpet av en 14 dagers tid vil de sannsynligvis ha på plass et alternativ, men på det nåværende tidspunkt er ingenting avklart. 
 
- En ny forhandler må kunne kjøpe inn nye båter for at de skal være aktuell som ny forhandler, forteller han og legger til at de selv har hatt tidenes høst.  - I løpet av september har de omsatt for mer en 30 millioner, heriblant store Bavaria seilbåter. 
 
For Flemming Brun Henriksen blir det å se fremover i selskapet Shift Marine (tidligere Marine Import) Her har de import av dieselvarmere, og amerikanske seil. Han fortsetter på Grasholmens lokaler i Stavanger, men i litt mindre målestokk. Shift Marine vil også satse på båtsalg etterhvert, men hvilke merker er litt tidlig å snakke om enda. Her må det forhandles frem nye avtaler, men Flemming legger ikke skjul på at han fremdeles ønsker Bavaria i sitt sortiment.
 
Flemming kommer med følgende forklaring til Baatsans.no:
-Det har vært sviktende salg på nye Bavaria båter i Stavanger. Det er svært tøffe tider på Vestlandet i forbindelse med «Oljekrisen». Det ble bråstopp da de fleste jobber i Oljebransjen og for underleverandører til bransjen. 
 
Derfor ble det mye arbeidsledighet og mange har hatt usikre jobber. Da avventer potensielle kjøpere å handle båt i tøffe tider. Tidene har snudd i Stavanger og jeg er ikke i tvil om at markedet kommer tilbake på nybåtene. Det er ikke bare Bavaria som har solgt dårlig men i Stavanger med dette gjelder også alle andre merker noe andre båtforhandlere helt sikkert kan bekrefte. Det er ikke båtmerket Bavaria som er årsaken til dårlig salg i Stavanger men tidene som rammet oss på Vestlandet. 
 
Shift Marine har allerede svært mange megler oppdrag og vi er spesielt store på seilbåter.

Bruktbåtsalget har vært bra og de fleste båtene er solgt ut av Vestlandet, og det er greit for da blir det flere ledig båtplasser i mitt område. Hovedinntektene vil bli via bruktbåt- megling inntil vi får avklart et nytt nybåt merke, avslutter han.