NEO EDrive fra Greenline

Båten kunne lett blitt oversett blant alle de flotte store luksusyachtene, men med sin eldrift og stille gange trakk den mer enn størrelse, spesielt for Prins Albert av Monaco.

Prins Albert av Monaco kastet glans over verdenspremieren til Greenline, da han besøkte deres stand under Monaco Yacht Show. Han ble også med NEO EDrive ut på en testtur.
 
For Greenline var det selvsagt stas at under den mest prestigetunge messen for superyachter i verden, var det de som tiltrakk seg mest Royal oppmerksomhet. 
 
Prinsen er av verdens fremste ambassadører for miljø og ren energi. Han er en av forgrunns-figurene og kjørte hybrid bil allerede for syv år siden. Han tok Formula E inn i Monaco og nå subsidierer de el biler for folk i Monaco med opp til 30%. 

Utfordringene er foran oss, og det er opp til enhver å bidra med det man kan for å bedre klima, for fremtiden er grønn, kommenterte Prince Albert.
 
Greenline Yachts  er pionerer innen hybrid fremdrift og introduserte diesel og elektrisk fremdrift på den første Greenlinen som ble produsert i 2008, og siden det har de foretrukket denne teknologien. Med nyheten NEO EDrive tar de et nytt sted mot et bærekraftig båtliv.
 
Det Slovenske båtverftet har blomstret til å bli sjøens Tesla på de siste 10 årene. Mr. Vladimir Zinchenko grunnlegger av SVP Yacht og eier av Greenline Yachts forteller at de går videre mot full elektrifisering av båtene. NEO, som er 9,9 meter er bare starten.
 
NEO EDrive er utstyrt med 80 Hk Torqueedo Deep Blue påhengs motorer og to 30,5 kWH BMW i3 høy ytelse lithium batterier som gir en rekkevidde på 40 nm med en marsjfart på 7 knop. I tillegg er hele rangen til Greenline utstyrt med solpaneler som standard, dette for å drifte alt annet ombord.
 
Her er hi-fi system, en fullt utrustet wetbar, og plass til opp til 12 personer. Hydraulisk plattform som ligger rundt påhengsmotorene er også ganske spesielt og nytt.
 
Foretrekker du mer tradisjonell fremdrift kan båten også leveres med Mercury Verados 2x300 Hk.
 
En spennende nyhet og tiden vil vise hvor mange som følger etter og hvor lang tid det eventuelt vil gå.
 

Pressemelding Greenline