Det gode liv på sjøen!

Var båtmessens motto på Sørlandets båtmesse i år, og Vestlendingene var godt representert på utstillerfronten. Askeladden, Viksund, Viknes, NB og W-Yacht for å nevne noen.

De fleste via sine forhandlere, men noen tok turen med båt helt fra Vestlandet.  Fra Sørlandet kom flere nyheter og Norske verdenspremierer. Sørlandets båtmesse ble arrangert for 31. gang i regi av idrettslaget Trauma og alle dens frivillige medlemmer.

I følge Messesjef Anne H Trommestad er de fornøyd og hun oppsummerer til Båtsans følgende:

Vi er fornøyde med gjennomføring av årets messe, med tanke på utfordringer i forhold til fysiske endringer av messeområdet grunnet bl.a byggeaktiviteter/trafikkavvikling i sentrum. Messen trakk mye folk, og vi har fått masse tilbakemeldinger på at messeområdet (utstillere, tilgjengelighet etc.) var interessant og bra.

Dessverre fikk vi dårlig vær på søndagen, som gjør at vi mister mange besøkende som ikke bare er i sentrum for å se/kjøpe båt. Regnet startet da messen åpnet ca.12:00, og ga seg da messen stengte kl.17:00 – men, det er jo en faktor vi ikke rår over, og må gjøre det beste ut av!

Totalt hadde vi i overkant av 10 000 besøkende, en nedgang både grunnet været og selvfølgelig antall dager. Messen arrangeres vanligvis i Kr.Himmelfarthelgen, men siden denne kommer sent i år, så var det uaktuelt å arrangere denne messen med tanke på utstillerne/bransjen.

Vi var heldige og har fått masse positive tilbakemeldinger fra utstillerne! Det er vi glade over å høre, siden dette tross alt er en båtmesse! Antall solgte båter til sammen er ca. 20 stk – og dette er bra! De som solgte var: Stranna Marine, Båthuset, Grimstad Båtsenter og Marex (av dem jeg har fått opplyst om). Mange utstillere melder om flere seriøse henvendelser som de nå skal jobbe videre med, og vi håper dette genererer i salg i løpet av de kommende ukene. NorDan er utstiller som melder dette.

En viss positivisme skimtes hos enkelte, men det er fortsatt vanskelige tider – og jeg tror ingen i bransjen tenker at tiden fremover kommer til å bli lett. Men, det er likevel svært hyggelig at de viser seg frem, kommer med nyheter og er med på å synliggjøre at båtbransjen fortsatt er nytenkende og i stadig endring for å tilpasse seg markedet.