2018-10-16-fc5bde34069f7f32a7937839353eb8fc161e574d Seier i et race som er David mot Goliat, smaker ekstra godt...

Vant mot stormaktene

Pål Virik Nilsen og makker Jan Trygve Bråten vant lørdagens VM runde i XCAT båtrace. Verdens største offshore serie. Racet som ble kjørt i Shanghai, Kina ble en veldig spennende affære for duoen som kjører i det Australske teamet ”Team Australia”.

Pål sier: Jeg er utrolig glad for denne seieren. Vi kjemper en hard kamp mot store team som Abu Dhabi og Dubai. Med sugerøret langt nede i statskassa så har de har nok i vertfall 90% større budsjett og tilsvarende mer mannskap enn oss. Derfor er det ekstra gøy og kunne slå de som en liten David mot Goliat.
 
Under kvalifiseringen tidligere på dagen var de raskest av samtlige og ble belønnet med beste startspor under hoved racet. Starten gikk og team Australia gikk rett i tett. Etter syv av femten runder flippet en båt rundt. Veldig uflaks fordi Pål og Jan Trygve hadde skaffet seg en syv sekunders ledelse foran argeste konkurrent, Team Abu Dhabi. Dermed ble hele feltet av båter samlet til restart. 
 
Under starten så greide Abu Dhabi å snike seg foran på en såkalt ”Long lap” det er en ekstra stor runde alle teamene må ta i løpet av racet. Men lykken var kort for dem da de fikk tretti sekunders straff for å kjøre på en rundingsbøye. Dermed kunne Team Australia slippe jubelen løs.
 

Dette førte til at Pål og Jan Trygve nå ligger på en tredjeplass i sammendraget der sju race gjenstår i årets VM serie. Det neste går allerede søndag i Shanghai.