2018-10-18-415b1961fe3e1cfde52f10c94b37d7f72e40ad4e F.v. Espen Hole, Magnus Hafslund og Kristian Lundemo fra sjøredningskorpset i Bergen. Mannskapet på RS «Bjarne Kyrkjebø»

Nominert til heltepris for eksepsjonell frivillig innsats

Frivillige fra Redningsselskapets sjøredningskorps i Bergen og på Mjøsa er nominert til IMRF Local Hero Award 2018.

Prisen deles ut under den internasjonale prisutdelingen IMRF Awards på RS Noatun i Horten 8. november.

IMRF Local Hero Award 2018 deles ut til et av Redningsselskapets søk- og redningsteam som har gjort en eksepsjonell innsats. Det er nominert to finalister til årets pris:

Bergen
De første nominerte er mannskapet som reddet tre personer etter at et helikopter styrtet i vannet i Bergen i fjor vår – Espen Johan Hole, Kristian Lundemo og Magnus Hafslund fra det frivillige sjøredningskorpset i Bergen.

I juryens begrunnelse heter det at «... de gir en betydelig del av fritiden sin til å patruljere og øve på ferdighetene som de viste 12. mai 2017. Handlingene deres den dagen viser deres store engasjement og forpliktelse. I tillegg til at de reddet liv, ga hendelsen både nasjonal og internasjonal mediedekning og hjalp til å sette fokus på arbeidet til Redningsselskapet og norske nødetater generelt og sjøredningskorpset i Bergen spesielt.» 

– Å bli nominert til denne prisen som en del av et crew er stort. I slike situasjoner er vi helt avhengig av hverandre. Ingen kunne klart noe sånn alene, sier Magnus Hafslund, som ser fram til å delta på prisutdelingen sammen med Espen Hoel og Kristian Lundemo.  

Mjøsa
De andre nominerte er Frode Rostad og Stein Erik Aanerud fra det frivillige sjøredningskorpset på Mjøsa, som begge har lagt ned tusenvis av timer for sjøsikkerhet siden oppstarten i 1998.

Her er juryens begrunnelse: «De er fortsatt svært aktive med et genuint engasjement og bidrag i daglig drift så vel som i rekruttering og trening av nye frivillige. Gjennom årene har disse to mer enn en gang satt Redningsselskapet foran hverdagsliv og familie. Å være frivillig i 20 år er i seg selv imponerende. Å frivillig ta ansvar for et helt sjøredningskorps er intent mindre enn en bragd.»

– Vi er 1200 frivillige på redningsskøyter, og å være blant et knippe av de nominerte er en ære. Det er gøy å ha vært med så lenge. Det er en en gi-og-ta-situasjon, der jeg får like mye igjen som jeg har gitt, sier Frode Rostad. 

Deles ut på RS Noatun i Horten
Det er International Maritime Rescue Federation (IMRF) som arrangerer IMRF Awards. IMRF samler verdens søk- og redningsorganisasjoner for å dele kunnskap og forbedre maritim koordinering og respons så flere kan reddes fra å omkomme på sjøen.

Redningsselskapet er vertsskap for årets seremoni som finner sted på RS Noatun i Horten på kvelden 8. november.