Med Sjøegenskaper i genene

Nyheten fra Hydrolift, X-26 S imponerer på alle måter, båten på 8,11 m inneholder alt en fritidsbåt skal ha, og litt mer..

Hydrolift har brukt ca 2 år på utvikling av skroget til X-26 S. De har testet båten til det ekstreme, og resultatet er helt fantastisk. Her har den helnorske produsenten virkelig truffet. Skroget med 2 step har en enorm bæreevne, og går som på skinner over vannet.
 
Den fantastiske balansen i båten gir deg en umiddelbar trygghet, selv i høy fart. Med Mercury 300 hk på hekken, når du raskt 50++ knop. Planingsterskel er knapt nok merkbar, og fra 50 knop ned til 40 føler man nesten at det er en fin cruising fart. 
 
Dette er selvsagt meget høy fart, og Hydrolift tilbyr kjørekurs med båten, også på grunn av steppet skrog, samt motoralternativ som er Mercury 2 x 300 hk til X-26 S. Så langt har de solgt flest med sistnevnte motoralternativ.
 
Da snakker vi om fart opp mot 70+ knop for en familiebåt, så man kan trygt erkjenne at båten også treffer High end markedet godt. Men velger du den litt ”snillere” varianten med 300 hk, kan familien føle seg veldig trygg ombord.
 
Høye fribord, salong som omgjøres til sittebenker i fartsretning. To ergonomiske seter, Hydrolift X-seats, med utallige innstillingsmuligheter ved styreplass og vindskjerm som dekker opp til 5 passasjerer. Du får også kalesje med som dekker deler av båten. Liten pantry på babord side, lett tilgang frem til solseng for 2 personer i baug og under solsengen skjuler det seg en kabin. 
 
I kabinen er det en dobbel soveplass, en stikkøye, og et toalett. Det er en imponerende kabin de har fått til, og kanskje eliminerer det en daycruiser på dette skroget, men en lukket variant kan nok komme. Likeså en større modell etter hvert.
 
Hydrolift har samarbeidet tett med Mercury for å tilpasse perfekt motor og propell til X-26 S, og det merkes. Det imponerende skroget på ca 2 tonn går lett i plan med 300 hk.
Ligger du i rundt 38 knop forbruker du ca 1,1 l pr nautisk mil. 
 
Så langt har båten oppnådd formidabel interesse, og Hydrolift håper selvsagt at dette blir båten de kan begynne å tjene litt penger på. Det er lagt opp til en produksjon på 15 båter det første året, forteller Aslak Olseth hos Hydrolift. 
 
På ”Norgesturneen” så langt er det flere som skal ha den, og hos Bergen Marine (forhandler) er det mange kunder på listen.
 
Etter endt prøvetur kan man gjerne være enig i Hydrolift’s slagord; X-26 S – en opplevelse å kjøre og en nytelse å ferdes i
 
Teknisk Data:
Lengde 8,11 m
Bredde 2,45 m
Vekt fra 1.900 kg inkl. Motor
Skrog 24 grader, to-step teknologi // Materiale: GRP sandwich
Fart: 50+ (m/300 hk)
Drivstoffkapasitet 350 l
Vanntank 40 l
Sitteplasser 8 pers
Soveplasser 2+1 pers