2018-11-20-9dad2eba73481430ccfa2d73b8fd724d88306a3b Forfatteren tar leseren med på en reise langs kysten av Vestlandet, bilde fra bokens mange naust - innvendig og utvendig

Naust!

Boken som omhandler sjøhusene langs kysten vår, av båt-journalist og fotograf Trond J. Hansen, er absolutt en gave som kan ligge under juletreet i år.

Boken er rikt illustrert med flotte Naust-bilder i alle fasonger og farger. Vi blir med journalist/fotograf Hansen på hans Naust-reise langs Norskekysten. Gjennom mange år har han tatt utallige bilder og arkivene har vokst. Tilslutt måtte det bli en bok om Naust.
 
Han forteller at hans fascinasjon for naust startet i barneårene, og det kan nok mange langs kysten kjenne seg igjen i. ”Å være på oppdagelsesferd i et gammelt nøst, er å tre inn i en fremmed verden full av mystikk, full av ting og tang og teiner”. 
 
Bokens naust-utvalg denne gangen er fra de trangeste fjorder og ut til de ytterste øyer på Vestlandet. Det har vært en vanskelig prosess å prioritere, men tanken har vært å presentere et utvalg naust og miljøer som er representativt for kysten av Vestlandet.
 
Boken viser en viktig del av vår kulturarv, og som noen steder er i ferd med å forsvinne. Naust, båtstøer, sjøhus, saltebuer og brygger er kystens viktigste kulturminner. Med denne boken håper flere på at man får en økt oppmerksomhet rundt denne bygningsgruppen.
 
Er du fra Møre & Romsdal, Sogn & Fjordane, Hordaland eller Rogaland kan du helt sikkert finne et nøst du kjenner til, og kanskje finne mer info om nettopp det. 
 
Boken er full av naustfakta du garantert ikke kjente til, eller har tenkt over, høyst en leseverdig bok. 
 
Mer om boken finner du hos Jæren Forlag