OXE 300 utenbords testet på sjøen

Over tid har det blitt tydelig at noen av deres kunder har behov for kraftigere motorstyrke i større båter enn det OXE 200 er optimalisert for, nå skal behovet deres dekkes.

Cimco Marine arbeider med Bison-prosjektet hvor målet er å utvide OXE-produktspekteret med: 
Økt motorkraft, lavere drivstofforbruk, redusert vekt og mindre behov for service. Dette har resultert i utvikling av en ny diesel drevet utenbordsmotor, med seks sylindre, twin turbo, 3 liters dieselmotor fra BMW som utgangspunkt.
 
En av utfordringene i Bison-prosjektet har vært å kombinere ovennevnte krav med dagens og kommende tillatte utslipp. En annen utfordring har vært å ytterligere øke intervallene for overhaling, slik at kunder kan bruke mer tid på sjøen, før den må på service igjen.
 
Etter år med utvikling og testing av deler, både separat og i kontrollert DYNO-miljø, har OXE 300 nå (november 2018) blitt testet på sjøen for første gang.  ”Vi er stolte av å kunngjøre at vi er på foran skjema med hensyn til testing, og så langt har alle testene vært vellykkede”. - Dette er et stort fremskritt for Cimco, og spesielt for vårt forsknings- og utviklingsteam under ledelse av Per Wigren, forteller de i en pressemelding.
 
Fra nå av vil prototypeserien gjennomgå et omfattende testprogram for å sikre at produktet leverer til kundenes forventninger. Som tidligere fortalt, er målet vårt å lansere OXE 300 i 2020.