Ny Dragonfly 32 Evolution

Det nærmer seg båtmesse i Paris- ”Salon Nautique”, og her presenteres for første gang den nye trimaranseilbåten fra Danmark

Den nye Dragonfly 32 Evolution blir presentert på Salon Nautique i Paris samt på ”Boot 2019” i Düsseldorf, forteller verftet i en pressemelding. 
 
Dragonfly 32 Evolution er en videreutvikling av den populære Dragonfly 32 Supreme. 
Gjennom de siste årene har Quorning Boats arbeidet med designet på den nye generasjonen av wave-piercing pongtonger, som de har utviklet til modellen Dragonfly 25 og senere til Dragonfly 28 Performance. Nå tar de skrittet videre og implementerer også wave-piercing skrogdesignen og teknologien til Dragonfly 32 serien med Dragonfly 32 Evolution. 
 
Det nye design gir 20% mere oppdrift i pongtongene samt 20 cm ekstra i båtens samlede bredde. Dessuten er oppdrift senteret plassert lavere, hvilket samlet sett gir mer startstabilitet samtidig som at båten kan presses mere i sterk vind. Pongtongene har en lavere profil som gir en mindre våt overflate i lett vind. 

I høy sjø beveger båten seg gjennom bølgene med mindre motstand, som gir hurtigere og mer komfortabel seilas. Båten har blitt mer sporty å seile og er mer spontan i styringen. 

Den nye Dragonfly 32 Evolution byr også på et helt nytt interiørdesign, som er mer lyst og moderen. 
 
Dragonfly 32 Touring forblir som før med lavere rigg og de originale standard pongtongene.