10 på topp havner

Knutholmen ligger som nr 1 Havn på Baatsans.no sin nettside som den har gjort gjennom hele 2018, men det er endring på andre plassen som nå er tatt av Bekkjarvik.

10 på topp havner ligger på www.baatsans.no sin nettside. Her kan du stemme frem din favoritthavn på Vestlandet, under fanen ”Havner”. Vi har sett litt på status nå på slutten av året.. og her kan du se de 3 som er på topp. For hele listen kan du gå inn på her
 
Nr. 1 – Knutholmen
På Knutholmen finner du en av de mest populære og best besøkte gjestehavnen på Vestlandet. Også i år ligger den på topp. De har plass til 150 båter samtidig i 3 anlegg. Restauranten Knutholmen er plassert midt i havnen, med de beste fasiliteter i nærheten. Gratis wifi som dekker hele havnen. Bryggene har blitt utvidet i front av vertshuset, og restauranten er utvidet.
 
Stadig nye aktiviteter og et gourmet restauranttilbud fra kjøkkenet som i dag Martine Fosse og ektemannen Martin Svelan har ansvaret for. Menyen gjenspeiler at de har spisskammerset rett utenfor bryggekanten. På kjøkkenet er de opptatt av kortreist mat. De har også egen sjokolade produksjon som selges i butikken på Knutholmen.
 
Ildsjel og gründer Svein Inge Fosse er opptatt av å bevare bygninger og sjøhus.  Mye tid og arbeid er lagt ned i dette siden starten i 1986. Ta turen innom,  Fosse med familien har alltid tid til en god historie. De er også medlem av De Historiske.

Nr.2 – BEKKJARVIK
I kommunen Austevoll finner man en favoritt blant alle som bor i Bergensområdet, enten for helgeutflukt eller sommerferier.

Bekkjarvik gjestehavn, som er et fiskevær og handlesenter på østsiden av Selbjørn, er en lun havn. Det kan bli veldig mange båter her sommersdagen, og i 2017 ble havnen utvidet så nå er her totalt 160 båtplasser. Fremdeles utvider de med enda en ny gjestehavn som også gir plass til bobiler. 

Nydelige Bekkjarvik gjestgiveri ligger  helt nede på kaien om man ønsker å nyte et bedre måltid. Her blir du godt ivaretatt av verdens beste kokk fra 2015 Ørjan Johannessen. Han vant den kjente gourmet konkurransen Bocuse d'or og broren Arnt Johannessen ble kåret til Årets kjøkkensjef, av det Norske kokkelauget i 2015.
På selve senteret kan du også spise, handle å se på gammel kystkultur med flotte seilskuter utstilt.

Like bak Bekkjarvik Gjestgiveri er det åpnet en stor flott park, hvor de gamle gårdsbygningen er restaurerte til historiske selskapslokaler. Badestranden 100 m fra marinaen er også oppgradert. 

Nr 3 - HUSNES BÅTHAVN
Tettstedet Husnes er størst i Kvinnherad. Husnes har en av Norges beste båthavner, og har virkelig lagt mye ned for at båtfolket skal trives. Her blir du mottatt av havneverter om sommeren. Ferske rundstykker og aviser kan leveres i båten om morgenen.

Den trivelige pensjonistgjengen som daglig er å se i havnen slår gjerne av en prat med gjestene.
Husnes båthavn ble kåret til Norges beste gjestehavn av Båtmagasinets lesere i 2006 og 2009, samt i Dagbladet i 2005.