2018-12-12-4ac6d0fdc31ed00d6ffdb2388002abee44fa43bd NYE VHF radioer Ray 63-73

Neste generasjon Raymarine VHF-radioer

FLIR lanserer nå neste generasjon Raymarine VHF-radioer. Kompakte Ray53, fullstørrelse Ray63 og multifunksjonelle Ray73 med AIS er komplette VHF-båtradioer med klasse D digitalt DSC.

De nye VHF-modellene er utstyrt med innebygd GPS-mottaker og tilkoblingspunkt for ekstra GPS/GNNS-antenne som gir bedre GPS-mottak når radioen er montert under dekk eller i et lukket styrehus. De nye VHF-radioene kompletterer den moderne designen til Raymarines Axiom-multifunksjonsskjermer og kan monteres integrert eller på bøyle.
 
Ray63 og RAy73 kan i tillegg kobles til Raymarines nye trådløse VHF-hub og støtter opptil to trådløse håndsettstasjoner for trådløs kommunikasjon overalt på båten.

Ray53 kompakt VHF-radio med GPS
Raymarines Ray53 er liten i størrelse, men stor når det kommer til funksjoner og ytelser. Ray53 er en fullfunksjonell VHF-båtradio med klasse D digitalt DSC og innebygd GPS-mottaker. Du angir bare båtens MMSI-nummer i Ray53 og kan umiddelbart dra nytte av de forbedrede anrops- og sikkerhetsfunksjonene til DSC. Ray53 støtter også NMEA2000- og NMEA0183-nettverk slik at den kan integreres med andre systemer om bord. Ray53 har også støtte for tilkobling av valgfri høyttaler for lyd flere steder om bord. Ray53 har en utsalgspris på € 395,00.

Ray63 VHF-radio med flere stasjoner og GPS
Raymarines Ray63 er en komplett VHF-radio med klasse D digitalt selektivt anropsystem (DSC) og innebygd GPS-mottaker. Ray63 er bygget på en ramme i full størrelse og har ekstra store kontroller og større LCD-skjerm som gir enkel betjening ute på sjøen. Ray63 kan også utvides med én kablet RayMic-enhet eller to trådløse RayMic-enheter for styring av flere stasjoner og intercomfunksjon. Med en ekstra, kablet RayMic-stasjon kan Ray63 betjenes fullt ut fra et annet sted om bord i båten. Ray63 er også kompatibel med Raymarines nye trådløse RayMic hub og håndsett som gir praktisk trådløs VHF-kontroll fra opptil to andre steder om bord.  
 
Ray73 multifunksjonell VHF-radio med GPS, AIS og megafon
Raymarines nye multifunksjonelle VHF, Ray73, er båtens kommunikasjonssentral. I tillegg til de samme funksjonene som Ray63, kan Ray73 også skilte med innebygd AIS-mottaker og kraftig megafon. Det automatiske identifikasjonssystemet (AIS) på Ray73 leverer antikollisjonsdata og identifikasjonsdetaljer for AIS-utstyrte fartøyer i nærheten, og informasjonen vises på en nettverkstilkoblet multifunksjonsskjerm, kartplotter, radar og instrumenter. Når Ray73 er koblet til et valgfritt varselhorn, kan megafonen brukes til å kommunisere med mannskap på dekk, på andre båter eller personer på kaien. I tillegg til Ray73s kraftige høyttaleranleggfunksjon kan det også genereres manuelle eller automatiske tåkesignaler når båten er fortøyd eller i fart.