2018-12-31-b1dd3afd84395a330f5a0f33d50ed21501524586 Mest lest var vrakpant saken i 2018...

Takk 2018 – Velkommen 2019

Vi takker av året og ser litt tilbake på hvilke tema og saker som har fenget leserne til baatsans.no mest –

Det er alltid kjekt å se tilbake på et godt år. Spesielt værmessig har sommeren 2018 vist seg fra sin beste side, stort sett i hele landet. Dette er godt for båtgleden, rekruttering av nye ”båtfolk” og ikke minst godt for bransjen. Båt salget har ikke økt mye, men det er jevnt og produsenter og forhandlere satser optimistisk videre. 
 
Dette ser vi spesielt på nyårets båtmesser. Boot i Düsseldorf er første mann ut, og feirer i 2019 sitt 50 års- jubileum for båtmessen. Boot er verdens største innendørs båtmesse og produsenter fra hele verden viser ferske nyheter her. Båt- kunder fra hele verden reiser hit og fagpresse. Boot er den Store.
 
Bransjen hjemme i Norge følger godt etter i kjølevannet, og båtmessen ”Dra til Sjøs” arrangeres siste helg i Januar på Sotra. Også her vil det presenteres nyheter for første gang, i tillegg til alle de gode gamle fritidsbåtene. Da er det drømmene som gjelder, og enten kjøper du båten du alltid har drømt om, eller så drømmer du et år til.
 
Hva liker man så å lese om? Jo saken som ble mest lest i 2018 hos Baatsans.no, var egentlig en ”tullesak”, hvor, vi sjekket ut den nye ”båt varkpant” ordningen og fikk tusen kroner tilbake for en lekegummibåt til kroner 199,- kjøpt på lekebutikken. Hele 23000 var innom å kikket på den. Ellers er det båt nytt i inn og utland, miljø og gode historier fra lokale steder.
 
Miljøet i havet
Alle er opptatt av miljøet i havet, og heldigvis er ”plast i havet” på hele verdens agenda. Dette engasjerer og det arrangeres ryddedugnader langs hele kysten. Vi vet at det fortsetter inn i 2019, og vi ser at gode holdninger hjelper. 
 
Gode holdninger eller forbud og påbud?
Påbud og forbud kler dårlig fritid, og spesielt når man kommer til båt. Null visjon på drukning er umulig, selv om vi aldri så mye sikrer oss, men sunn fornuft, opplæring, trening og holdninger er vel det beste og det lengste man kan komme. Da er det viktig at regler ikke gjør det umulig for sjøaktiviteter, men heller legges til rette for det. Her er det enda mye som gjenstår.
 
Men alt i alt så er båtbransjen også en ”drømmebransje”. Alle har drømmer, og det er spesielt fritiden vår vi drømmer om. Hva skal vi finne på i neste ferie, hva skal vi bruker fritiden på?
For noen er det sydenferie, andre Danmarksferie. Hytteliv og Båtliv står fremdeles høyt på folks ønskeliste, og i dag kan vi heller ikke glemme Bobil. 
 
Det er sterk konkurranse om fritiden til folket, og alle må kjempe for å være attraktive, også vi. 
 

Baatsans.no ønsker alle lykke til med i 2019 og ser frem til å dele et nytt år i hele Norges båtblad på nett, og jeg vil arbeide videre for at baatsans.no fortsatt vil være attraktiv for alle dere.