2019-01-23-4ee387712ae637420492a654ff8d307835f3ad87 I bakgrunnen er begge yachtene som er i Bergen med litt annerledes layout, ledig for kunde. I Bilde (v) Wollertsen og Jørgensen

Nautic Norway henter inspirasjon i Düsseldorf

Foran oppstarten av en ny messe sesong kan vi oppsummere midtveis, at jubilanten BOOT 2019 leverer for Norske forhandlere og produsenter, her henter vi mye motivasjon som vi kan ta med hjem til Norske messer.

Baatsans.no treffer Ørjan Wollertsen og Mads Jørgensen hos Nautic Norway på Fairline sin stand, i luksusyacht hall 6. Her har de travle og lange dager i Düsseldorf. - Det har vært flere besøkende i år enn i fjor, forteller Jørgensen, og vi har Norske kunder på standen vår hver dag, selv nå i midtuken. 
 
Tilbakemeldingene fra de andre merkene de forhandler og importerer, er også positive. 
 
-Wollertsen forteller at status hos både Windy og Nimbus er salg. Hos Nimbus koker det til tider. De lanserte sin nye T11 serie, som ble meget godt mottatt. (kommer egen bilder hos baatsans.no) 
 
Han forteller, videre om seilbåtprodusenten Elan, som har store ambisjoner fremover. Elan er et nisje produkt med meget høy standard og kvalitet. På BOOT ligger de ekstra mye ned i utstillingen og måten de presenterer seilbåtene på. - De ønsker enda større stand til neste år, forteller Wollertsen, men det som er utfordringen her på messen, er plassen. De fleste utstillerne tviholder på kvadratmeterne sine, og gir ikke fra seg noe når de først har fått plass.
 
Dette viser at BOOT har stadfestet seg som den viktigste innendørs båt- og utstyrsmessen å være på for mange produsenter, og stort sett alle Norske forhandlere og importører er innom i løpet av messen.
 
Det som Wollertsen opplever som svært positivt er at alle produsentene deres uttrykker det gode fjoråret de hadde. - Jeg snakket blant annet med Elan som kunne fortelle at de hadde hatt sitt beste år på 10. Bare i 2018 solgte de 120 seilbåter, og dette er gjennomgangstonen hos alle våre produsenter, godt fjorår og flere modeller må du vente til 2020 for levering.
 
Igjen sier det oss at markedet for ny båt har tatt seg opp, og spesielt er det signaler om at storbåt selger igjen. Vi har fått flere gode leads for 2020, som vi skal arbeide videre med i tiden som kommer. Dette gir oss også mye inspirasjon til de kommende messer hjemme i Norge, som starter i slutten av januar. 

For oss er det en nødvendighet å være her. Vi får faglig påfyll, møter kunder og kollega, samtidige som det er veldig kjekt å vite at mye av det som blir vist her, har vi også hjemme i Norge, sier Wollertsen. Og den største nyheten for vår del blir å vise Fairline 48 Targa, inne på Sotra Arena under ”Dra til Sjøs”. Fra før har de nyheten Fairline 53 Squadron liggende i Bergen, klar for ny kunde, avslutter de fornøyd.