3 Nyheter fra Princess

Princess Yachts West Norway er på plass og gleder seg stort over nyhetene de kan presentere for det norske markedet i fremtiden, Y85, V78 og ikke minst, se de ferske bildene av nyhetene som mange har store forventninger til - Princess F45

Svein Erik Palmstrøm og Petter Mork Knutsen hos Princess Yachts West Norway er på plass og gleder seg stort over nyhetene de kan presentere for det norske markedet i fremtiden. Hele 3 nyheter lanserte verftet under BOOT 2019, en etterlengtet F45, V78 og Y85. 
 
Vi blir først med ombord i F45 som er en viktig båt for det Engelske verftet, da den erstatter F43 som igjen erstattet F42, - en av Princess mest populære modeller. Daglig leder Palmstrøm er strålende fornøyd med layouten og det nye moderne formspråket. Båten har en perfekt størrelse, og du kan velge mellom 3 ulike kulører i interiøret.
 
Utstyrt med IPS, blir den nr 2 i rekken av de serieproduserte båtene fra Princess med den nye typen fremdriftssystem.
 
På akterdekket er det en sittegruppen på skinner, som styres elektronisk å gir deg bedre plass på akterdekket når du skyver den en halv meter lengre ut over badeplattformen. På badeplattformen er det Wetbar med grill og vask, den første modellen med denne løsningen. 
 
Fra akterdekk og inn møtes du først av pantry på babordside og på styrbord finner du dobbel kjøl og frys. Dette er en løsning du ser Princess tar i bruk på flere og flere av modellene sine, som passer godt det Skandinaviske båtfolket. Videre inn i båten er det salong på begge sider og en solid førerposisjon med dobbelsete. Førerposisjonen er godt utformet og med sidevindu som kan åpnes. Salongbordet kan senkes og du får mulighet til ekstra dobbel soveplass.
 
Båten har to kabiner, og den ene er eiers senterkabin. Den fyller hele båtens bredde, med store vinduer i skroget og god plass til å gå rundt på begge sider av sengen. Tilsvarende som på de mye større yachtene deres. To separate bad og dusjrom, og helt fremme i baugen en dobbel gjestekabin. 
 
Opp til flybridgen er det solide teaktrapper, også her sittegruppe med bord og Wetbar som skiller til sittegruppen på motsatt side av førerposisjonen, den kan omgjøres til en solseng. Førerposisjonen er mer midtstilt på flybridgen og gir god plass for fører og passasjer til å bevege seg rundt de to stolene i fartsretning på styrbordside.
 
Fremdriftssystem er IPS – 600 D6 med 2 x 435 hk, da runder den 30 knop. 
 
Båten er tilgengelig fra våren 2020, men her er det ”første mann til møllen” som gjelder. Jessica Martinsson 
hos den Svenske importøren forteller at de har over 200 innbookede gjester fra Sverige, Norge og Danmark under messedagen, så da kan det fort bli 2021 om du ikke er rask.

Se bildeserie av Princess F45 i toppen (bildeserie av Y85 og V78 kommer)

TEKNISK:

Totallengde 14,35m

Bredde 4,25m

Dybde1.09m

Drivstofftank 1,300l

Vann 487l

MOTOR

Twin Volvo IPS 600 (2 x 435hk)

Fart: 29-31 knop