2019-01-31-4967485e9527c69cdaf3d67593c43901b6dcdceb Prestiges yachter er først ute med Raymarines DockSense – et automatisert system som gjør det enklere å manøvrere båten i havn

FLIR lanserer Assisted Docking teknologi

FLIR Systems, Inc presenterer i dag Raymarine DockSense™ Assisted Docking System som har intelligent objekt gjenkjenning, bevegelses registrering og er bransjens første manøvreringsassistent for fritidsbåter.

Pressemelding:
Dette vil gi enklere tillegging og havnemanøvrering. DockSense-systemet bruker spesial kameraer fra FLIR med videoanalyse til å analysere informasjon fra omgivelsene, båtens fremdrift og båtens styresystem for enklere manøvrering i trange havner. Videre annonserte FLIR at yachter fra Prestige, et merke i Beneteau-gruppen, blir de første som tar i bruk denne teknologien.

Tillegging kan være en stressende opplevelse, selv for erfarne båtførere. Ofte gjør vind og tidevann oppgaven enda vanskeligere, og manøvreringsuhell kan resultere i dyre reparasjoner eller gå på sikkerheten løs. DockSense-systemet er designet for å bedre skipperens manøvreringsferdigheter ved hjelp av en Virtual Bumper™-sone rundt båten. Dersom et objekt, for eksempel utrigger eller et annet fartøy, kommer inn i den virtuelle fendersonen, aktiverer DockSense-systemet automatisk korrigerende styrings- og gasskommandoer for å unngå objektet og hjelper båtføreren med å manøvrere båten i havn.

DockSense bruker GPS (globalt posisjoneringssystem) og AHRS (bevegelses- og kurssensorsystem) til å kompensere for vind og strømme, slik at båten kan legges til uten dramatikk eller kostbare sammenstøt. Raymarine DockSense-systemet består av flere FLIR maskinvisjonskameraer, en sentralenhet og DockSense-appen som kjører på Raymarines Axiom-multifunksjonsskjermer. Systemet integreres med moderne systemer for joystickstyring som gir styrings- og gasskommandoer som sørger for at du kan legge til med stil.

«Raymarine DockSense-systemet er et levende bevis på vårt fokus på løsninger med en kombinasjon av FLIR-navigering, maskinlæring og sensorteknologier», sier Jim Cannon, konsernsjef i FLIR. «Enda viktigere er det at disse nyvinningene samles i en enkel løsning som hjelper kundene med en utfordring og sørger for at de kan manøvrere båten i havn på en enkel, trygg og stressfri måte, slik at alle kan nyte båtlivet til fulle.

«Vårt mål er å sette den globale standarden for båtliv», sier Hervé Gastinel, administrerende direktør for Beneteau-gruppen. «Raymarines DockSense-løsning gir fremtidige Prestige-eiere enkel og problemfri havnemanøvrering og er helt i tråd med vår visjon om å gjøre båtlivet enklere og tilgjengelig for et mye større publikum», sier Erik Stromberg som er produktmarkedssjef hos Prestige.

DockSense blir også demonstrert på en Prestige 460 motoryacht på båtmessen i Miami i februar 2019.