Stort & Smått i Ålesund!

Nok en båtmessehelg er tilbakelagt med en verdens- og flere Norges premierer i hallen og på sjøen, totalt kom det rundt 5800 besøkende.

Båtsesongen er definitivt i gang på Møre, i solskinnet lå flere fritidsbåter i strømmen og fisket etter torsken. Like bak neset lå nyhetene ved bryggene klar for nye og gamle båtkunder. Flere forhandlere hadde tatt den lange turen rundt Stadt til Båt & Caravan messen for å vise frem litt av utvalget sitt.
 
Det ble en kald fornøyelse å stå ute, selv om solen ofte tittet frem, men snøen på bryggene og den kalde nordavinden traff inn i margen. Men hva gjør man ikke for et båtsalg. Nautic Norway, Thor R. Nilsen, Viknes, FG Racing og Møre Båt Service stilte alle med flere båter på flytebryggen, mens inne i halle var det Ferd som tok flest kvadratmeter med hytte og turbåter.
 
Ferd presenterte en verdenspremiere, Norske Øien 620 Pilot. Øien modellen selger fantastisk godt (ca 200 stk i 2018) og storselgeren 620 kan nå levers med et lite pilothus, som ikke tar mye av plassen i båten. Ellers var det Norges premieren Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin og Askeladdens nye P79 Weekend som fikk mye oppmerksomhet. 
 
Av utstyrsnyheter var Marina Solutions på plass for å vise deres  nyutviklede snøfrie betongbrygge, som er patentert. Betongbryggen er utviklet for å kunne trygge havner, spesielt hvor is- og snødannelse på bryggene er et problem.

Arrangørene hadde en liten nedgang i antall besøkende fra 2018 (6000), men alt i alt oppsummert var det en fin og godt gjennomført messe. Se bildekavalkade på toppen fra messen.