2019-03-18-cec7aaaac6ad1b1503594d02d5b9c890ac2be3cb Nyheten Iron ble godt mottatt under lansering i Sverige

UTVIDER SORTIMENTET

Frydenbø Marine har inngått avtale med Järnbröderna AB, også kjent som «Ironbrothers» om distribusjon og salg av IRON Boats i Norge, lansering blir til høsten.

«Vi har fulgt med på IRON Boats en stund og er imponert av både design og kvalitet hos den svenske produsenten. Dette båtmerket vil bli et spennende supplement til vår øvrige produktrange, og være med å bidra til at Frydenbø Marine kan tilby nye og innovative båtmodeller til våre forhandlere og kunder», sier konserndirektør i Frydenbø Marine, Tor Christian Bringedal i en pressemelding.

Frydenbø Marine har de siste årene bygd opp et solid forhandlernettverk i Skandinavia, hvor Evinrude, Nordkapp, Sting og Zodiac distribueres allerede.

«Vi ønsker samarbeidspartnere med godt renomme og som kjenner markedet, det ble derfor naturlig å inngå avtale med Frydenbø Marine om distribusjon og salg i det norske markedet», kommenterer Henrik Peterson, en av eierne i Järnbröderna AB

Lars og Henrik Peterson, et svensk brødrepar med lang fartstid i bransjen, utgjør Järnbroderna - verdens største forhandler av BRIG RIB båter. De lanserer nå IRON Boats som ligger i skillet mellom RIB og tradisjonelle plast- og aluminium båter.

«Gjennom å kombinere RIB-båtens sjøegenskaper, som myk gange og fenderfunksjon, med plast- og aluminium båtenes romslighet er IRON Boats et unikt konsept. En høy stevn gir tørr gange, samtidig som de noe lavere skrogsidene sparer vekt. Vi leverer i dag ett produktdesign, og foreløpig i tre ulike lengder; 647, 707 og 767. For best ytelse og drivstofføkonomi er IRON Boats utstyrt med motorer fra Evinrude», utfyller Lars Peterson.

Interessen for den svenske båtprodusenten var stor under båtmessen Allt för sjön, som ble holdt i Stockholm tidligere i mars. Enkel tilkomst, styreposisjon som gir beskyttelse for vær og vind, store oppbevaringsrom, integrert vannskimast og lett tilgjengelige badeplattformer var noen av fordelene IRON Boats viste frem under messen.

«Samarbeidet med IRON Boats, vil for fullt ta form fra og med modellåret 2020. Vi er imponert av både design og kvalitet hos den svenske produsenten og gleder oss til å introdusere den i det norske markedet», sier daglig leder i Frydenbø Marine, Erling Svendsen.

Frydenbø Marine lanserte tidligere i år nyheten om at de går inn på eiersiden i Nordkapp Boats. Den gang sa Bringedal at man ønsket å skape en enda sterkere og synlig aktør i markedet. Med ny distribusjonsavtale med IRON Boats, begynner den offensive strategien å ta form.