2019-03-23-6567ac828b206e1753997af58d0b918890ed840e Farline er stolt av at DNA'et igjen er tydelig i designet, i bildet Gore (tv) og Wollertsen

Fairline på besøk hos importør!

Nautic Norway fikk gleden av å få besøk av Internasjonal salgs representant for halve Europa og Asia, og han kunne fortelle oss litt mer om fremtidsplanene deres.

Ørjan Wollertsen har stor tro på Fairline og at store luksus båter igjen selger i Norge. Messe båten, en Fairline 48 Targa GT, ble solgt i Januar under Bergensmessen, og nå har de fått flere interessenter i løpet av messedagene. Wollertsen skryter av årets messe "Sjøen for Alle". "Det har vært god kvalitet på de besøkende og messen er en viktig møteplass for både bransjen og kunder som kommer fra hele landet" mener han.

På standen i B hallen har de også fått Internasjonalt besøk. Baatsans.no får en prat med Chris Gore hos Fairline, som kan avsløre at bygg nr 1 av 64 Squadron er klar for lansering i Cannes til høsten sammen med sportsbåten F 33. Deretter blir det en ”turne” rundt på de ulike båtmessene i England og Middelhavet. 
 
Samarbeidet med Alberto Mancini design har slått godt an og du kan tydelig se slektskap gjennom de ulike modellene. 64 og 63 blir begge bygget på det nye verftet i Southampton og de har allerede forhåndsolgt begge for 2020.
 
En mye mer tilgjengelig båt blir den nye sportsbåten  F//LINE 33 , som også blir lansert i Cannes. Her kan produksjonen levere 100 båter i løpet av et år, og dette blir nok en båt mange kommer til å ha på ønskelisten. Nautic Norway har allerede lagt inn ordrer på F//Line.
 
Med kombinasjonen av de ulike motoralternativene, antar Gore at denne blir meget populær i de ulike markedene. USA velger gjerne bensin og Europa Diesel, forteller han. Båten vil gå i rundt 40 knop ved bruk av de minste dieselmotorene, men blir betraktelig raskere med de store bensinmotorene.
 
Selv har Gore liten tid til båt, og tilbringer det meste av tiden i fly ler han. Men båtlivet er ganske likt i England som i Norge. Noen steder slipper man bare anker og ligger i en lun vik, mens andre, spesielt i sør, legger båten i en havn for flere uker om sommeren. Deretter tar de bilen hjem i uken og kommer tilbake for helgen. 
 
Fremtiden vår se god ut, mener Gore. Fairline har to verft, og vi ønsker å vokse. Vi har solide investorer med oss, som liker det vi gjør. Vi har en fin organisk vekst, og mange setter pris på kvaliteten vi leverer. Solid treverk og godt handverk. Europa har vært deres største marked de siste årene, forteller han, men vi vokser stort i Asia og USA, avslutter han.
 
Det er fremdeles en dag igjen av messe ”Sjøen for Alle”, så gå ikke glipp av muligheten.