Trives i jobben som ny båtselger!

Vi møter en entusiastisk ungdom, Benjamin Schøll, fra Vestlandsforhandler Nordic Boats på den Norske båtprodusenten Ibiza sin stand.

- Dette er så lærerikt, forteller han til Baatsans.no, og Ibiza teamet er helt fantastisk! Jeg tar til meg alt av kunnskap, for selv å lære båtene å kjenne, samt lytte til selgerne fra hele landet og kunder.  
 
Benjamin er sønn av Albrecht Schøll, gründer av Nordic Boats og Bergen Maritim, og ble nylig ansatt som båtselger i familieselskapet, som også forhandler Marex og Skipper på Vestlandet. Benjamin har allerede funnet tonen i bransjen, og Nordic Boats ble i 2018 Ibiza forhandler for Vestlandet, og det er vi kjempefornøyd med, forteller han. Firmaet har lenge ønsket å ha Ibiza i porteføljen, og endelig kom vi i mål med en forhandleravtale. 
 
Første lansering for oss var på båtmessen i Bergen og etter den solgte vi de fire båtene vi hadde bestilt for 2019. Det ble neste litt krise for vi hadde flere kunder, men heldigvis fikk vi tak i noen båter til for sesongen som vi kan levere, forteller han.
 
Det er ikke ”smågutter & jenter” som er læremestrene hos Ibiza Boats. Her finner du veteraner i båtbransjen som Helge Duus og Evy Minde. Evy er datter av den kjente båtbyggeren Bjørn Minde som startet Fjord Plast. Helge Duus, ler når han forteller at han gikk i ”lære” hos Evy sin far i ungdommen, og det var en god men hard skole. Selv startet han i 1977, og Evy har vært med i mer enn 30 år hos oss og kjenne bransjen ut og inn. 
 
Norske Ibiza Boat har fulgt med i timen og utviklet nyheter som kundene vil ha i Daycruiser segmentet, i fjor lanserte de også den første styrhusbåten Explorer, spesielt utviklet for Vestlandet. Helge Duus kaller den ”båt med tak”, og som sørlending trodde han ikke konseptet ville slå like godt an i hele landet, men jammen santen kjøpte ikke sørlendingene den også -  ”båt med tak”, ler han.
 
Ibiza 450
Tidene forandre seg, og det gjør også kundene, dermed har Duus bestemt seg for en innstegsmodell. Det er ikke alle som kan kjøpe en båt til femhundretusen, så her har vi laget en som koster litt i overkant av syttitusen, med motor. Modellen Ibiza 450 er et helt nytt satsningsområde for Ibiza og de kommer til å etablere nytt distribusjonsnett i tillegg til det de allerede har. 
 
- Vi må rekruttere, sier han, like entusiastisk som når flaggskipet ble lansert. Jeg vet ikke om det er rett, men jeg har tro på at dette er en perfekt båt for nye båtbrukere, og for den sak skyld de mer erfarne. Vi ønsker å gi flere mulighet til båtlivet, og da må vi ned på en type båt og et prisnivå som gir innpass. Dette er nesten som en ”radiobil” og den gir deg tilgjengelighet, og er en skikkelig robust. 
 
Båten produseres hos en av Europas største båtprodusent i dette materialet, og produseres i rotasjonsstøpt sandwich laminat  i Slovenia. Trinn for trinn har de sammen med det den Slovenske produsenten utviklet og laget de første båtene. Vi er heldig å få treffe produktsjefen fra Slovenia denne dagen, som også er svært begeistret for produktet. Suzana Flisar hos ROTO ser frem til å levere mange båter i fremtiden, og det er ikke bare det Norske markedet som skal få gleden av nyheten, men hele Europa.
 
Helge Duus solgte godt på Lillestrøm messen og erklærer at dette er startskuddet på sesongen. Når alle ”gutta” kommer sammen, deler erfaringer, - NÅ er vi i gang! 
 
- Vi i bransjen må ha en plass der vi ”come too together”, og samtidig møte kunder fra hele landet. Det er viktig smiler han avslutningsvis.