Fra Leangbuken til Stavanger kommer Greenline 40!

Båten ble utstilt på land i Leangbuken i mars, men nå er den sjøsatt og den lange turen rundt kysten er det W-Yacht som tar, den nye Norske importøren.

Paul Worre og Leif Hvidsten, er ivrige ”hjelpe” selgere i W-Yacht. Leif er selv eier av en Explorer 58, som var den første modellen i Norge av den nye typen. Da vi kom på besøk i Leangbukten var allerede den første kunden ombord for å spekke båten sin. Han kom fra en Clipper, men på grunn av alder valgte de nå og selge flybridgebåten deres, og vil gå for en båt som er mer familievennlig for dem. Vi er over 70 år, og fruen har litt dårlig balanse, og da er denne bedre for oss, ytrer han.
 
Hybridbåten er ikke en nyhet, men etter at SVP Yachts overtok har de tilført nye ideer og fortsatt å utvikle modellene.
 
Båten kan minne om en typisk trawler uten flybridge med walkaround, og ellers mange smarte løsninger. Fra akterdekket kan du åpne vindu inn mot pantry og salong som gjør hele båten åpen og gir en god flyt. Pantryen har fullstørrelse på kjøleskap, og ellers alt man trenger for å kokkelere. Store vinduer gir deg 360 graders sikt gjennom hele båten, og førerposisjonen har det en kaptein behøver for å ta seg frem, og en skyvedør ut til sidedekk gjør det lett å legge til kai.
 
Båten er stor for å være 40 fot, og under dekk er det en god dobbelugar i baug, og en dobbel gjestekabin på babord side. Stort toalett og dusjrom finner du på styrbordside.
 
Båten er som kjent en hybrid båt, og har store solcellepaneler på taket. Den skal bruke mindre fossilt brensel enn en gjennomsnittlig motorbåt, da du kan bruke elektrisk fremdrift med strøm fra batteriet og solenergi.
 
Vil du vite mer om båten er det bare å ta turen innom Børevigå i Stavanger førstkommende helg, og få høre mer om turen rundt kysten.