Sandtorv har utviklet et genialt davitsystem!

Det er ikke å ta hardt i med å kalle davitsystemet for rib og scootere for genialt, det nye systemet passer perfekt på båten eller bryggen din uten at du sliter deg ut.

Vi treffer ingeniøren Anders Sandtorv i Stavanger, som har gått med ideen siden 2004. Og nå i 2019 er den lansert og den gjør helt klart båtlivet enklere for deg. QuickRest, som er navnet på produktet, er et godkjent Davit system for båt og vannscooter opp til 400 kg. 
 
Sandtorv laget den først til sin egen båt, men oppdaget fort at det var et behov for dette, og folk begynte å spørre hvordan mitt system var. Jeg arbeider som ingeniør i oljebransjen og materialet bruker vi mye, det tåler alt. Materialet heter Polyoxymethylene (POM) som tåler bensinsøl, sjøvann, sol og frost for å nevene noe..
 
Etter ferdige beregninger og tegninger søkte jeg Patentstyret, som nå har godkjent produktet. Planen er å få det ut, og på Sjøen for Alle presenterte jeg det for første gang. Der omsatte jeg for ca 300 000,- kroner, og målet for i år er rundt 1, til 1,5 millioner.
 
Det hele produseres her i Stavanger av HH Maskinering og så er det Skjæreteknikk som brukes. De vannskjærer delene, og alt blir pusset og rundskjært. 
 
Selve skruene blir felt ned i plattformen, og hele daviten tar minimalt med plass, selve festeanordningen stikker kun 5 mm opp på plattformen/bryggen. Når krybben er montert på roteres krybben og vippes samtidig på en enkel måte. Kjølrullen forenkler opptrekk/uttrekking. Du kan også enkelt sette på en teleskop vinsjarm uten verktøy. 
 
Den monteres ca en meter fra innerkant på plattformen og ut til senter. Det finnes tre  modeller alt ettersom hvor stor plattform du har eller tyngde du har behov for. Vi har for 400 kg, 250 kg, og 250 kg spesial. Det er egne fester for enkel stropping, av båten. Uansett om båten er 400 kg, så snur du denne like lett opp på båten. Det er ingen friksjon, for det er plate mot plate. Når du skal ha båten ut, snur du den bare og holder i tauet å vipper den deretter ut, og da sklir den bare fint av.
 
Selv barn kan bruke denne helt enkelt, og har du en liten båt kan du fint dra båten opp uten vinsj. Prinsippet for de ulike størrelsene er det samme, det er bare skalert opp til å tåle mer. Davit system er også bra for sikkerheten hvis man er i nød. Ved evakuering av moderskipet så setter en ut lettbåten på sekunder, avslutter Sandtorv.