Suksess med seilbåtutleie!

Vi er ombord i Elan Impression 45 som daglig leder Fridtjov Bergmann hos Nautic Charter nettopp har hentet hjem fra Danmark, båten skal gå i charter på Norske kysten.

Det er ikke alle som ønsker å seile i Middelhavet, forteller Bergmann. Flere og flere ser hvor eksotisk den Norske kysten er, og Elan båten vi er ombord i er allerede booket for 12 uker for kommende sesong.
 
Båten er solgt til en privatmann som får båten nesten 100% finansiert gjennom utleie. Vi har også en 40 fots Elan, helt ny, som kommer til Norge i disse dager, klar for kunde.
 
I fjor bestilte vi det samme som i år, 3 båter for sesongen og alle ble solgt til kunde som ønsket å ha dem i utleie.
 
Vi har i dag ni båter i utleie, og kommer nok til å kjøpe noen flere for neste sesong, forteller Bergmann. - Dette er en litt annerledes måte å eie båt på, forteller han videre. Bare denne båten har leieinntekter på 270 tusen årlig til båteier. Det betyr at du har dekket finanskostnader, drift, og en god del til avskrivning. Dette er mulig å gjøre enten i selskap eller privat. 
 
Bergmann forteller at det er opp til båteier selv hvor mye han ønsker å reservere båten til eget bruk, og at de er veldig fleksibel. Båteier må reservere båten før vi legger den ut på online portaler internasjonalt. Våre typiske kunder er fra 15 ulike nasjoner, i all hovedsak utlendinger som oppfatter Norge som et eksotisk feriemål. De har gjerne seilt mange år i Middelhavet, men ønsker nå å oppleve noe nytt. Da har vi all takk å rette til visitnorge og andre som driver praktfull Norgesreklame. Det drar vi stor nytte av. Vi får bare gode tilbakemeldinger fra Charter turistene og båteiere. 
 
Båten Elan 45 Impression er en båt til ca 3 millioner, med det meste av utstyr du trenger i en seilbåt. Den har baugtrøster, elektrisk fallvinsj, alt av sikkerhetsutstyr og seiler meget godt for å være en cruiser. Fra Danmark og hjem brukte vi 33 timer, og det er utrolig fort, forteller han. Vi hadde 9 knop i snitt, men måtte brukte en del motor, alt i alt vil jeg si vi hadde gunstige seilforhold.
 
Bergmann er meget fornøyd med den nye flåten deres og at Seilbåter fra verftet Elan har vært i markedet lenge og er veldig stor i charter trafikken i utlandet. Samtidig er morselskapet vårt, Nautic Norway, Elan importør i Norge, som gjør det naturlig at det er det merke vi foretrekker. Kvaliteten står ikke tilbake for noe, forteller Bergmann, som også mener Elan har konkurransedyktig pris mot konkurrentene og er solide gode båter. 
 
Båten er lys og moderne innvendig, masse vinduer, skinn i salongen, så det er omtrent som å komme inn i en moderne funkis leilighet, mener Bergmann. Topp moderne! Annenhånds verdien er også god på denne båten. Her er du i nærheten av å ha nesten gratis båt om du har den i 3 til 5 år. Men det forutsetter at du leier den ut mye.
 
Bergmann har seilt hele livet, og er så heldig at han nå kan leve av det som var hobbyen. I dag er de to mann på fulltid, men på sommeren må de øke bemanningen med 5-7 personer for og få det til å gå rundt. På vinteren er det gjerne vedlikehold og reparasjon av seil, forteller han. Vi har også seilhotell i dag, og et stort utvalg av tauverk, samt seilklær.
 
Seilbåten Elan 45 Impression er utstyrt med Volvo Penta 55 hk, som er en helt grei størrelse for en 45 fots seilbåt. Da marsjer den på 7-8 knop. Båten har flere fine detaljer som doble epoksy ratt, og under dekk er det stor salong og pantry, kartbord og 4 kabiner, 3 doble og en med køysenger.
 
Se bildeserie i toppen av siden.