Rigg sjekk!

West Boat / båtservice på Askøy utenfor Bergen tok i mot Bavariaklubbens medlemmer i Vest for den årlige riggsjekken innen båtsesongen for alvor starter.

Fredag ryddet Tor Sætre plass til medlemmene, han er den lokale Bavaria forhandleren i Bergen, og riggsjekk er det venteliste for å være med på. 
 
Lørdag 11.mai startet de klokken halv ni, og de jobbet utover dagen med båtene i den rekkefølgen Bavariaklubben har bestemt. -Vi holder på til alle er tatt, forteller Sætre daglig leder i West Boat, til Baatsans.no
 
Nautic Charter som tilbyr både seilmakertjenester og riggsjekk, hadde gitt et godt tilbud, på full riggsjekk til medlemmene. Ordinært koster en riggsjekk kr. 3500,- 
- Hittil har jeg klatret/blitt heist opp nesten 200 meter, forteller Fridtjov Bergmann, hos Nautic Carter. Når masten er fra 16 – 19 meter, og det er en del båter, blir dette god trim for både han og kollega Oliver Machell.
 
En rigg har mange sårbare punkter og det er viktig at det ikke kommer sprekker eller andre defekte elementer, som rust og slitasje. På en rigg er det blant annet mange popnagler og beslag, samt at riggen utsettes hvert år for stor belastning. Da er det alltid fornuftig å sjekke alle innfestninger, beslag, bommen, og alt ettermontert utstyr for feil. En mann må heises opp og sjekke alle elementer i riggen, for så å avlegge en rapport.
 
Neste år må vi sikkert utvide til 2 hele dager, forteller Sætre, ettersom i år er det ventelister. Tilbudet  er veldig populært i klubben, og de erfarne vet hvor viktig det er med den årlige riggsjekken. Mange uhell kunne vært unngått om man hadde tatt sjekken, men en del førstegangskjøpere tenker ikke over dette.
 
West Boat har ikke ligget på latsiden i det siste, han har bygget et flott servicebygg, hvor han også tilbyr båtplasser til leie. Han har 20 plasser på flytebryggen utenfor servicebygget. 
I tillegg har han fått et gigantisk nybygg på 2000 kvadratmeter i grunnflate og 5 meter takhøyde, litt lengre inne i viken. Bygget er klart for å ta imot båter til vinterlagring fra september til april. Prisen er satt til 350 kroner pr fot for fritidsbåter, og kr. 2500,- for å lagre scooteren din på en henger gjennom vinterhalvåret. 
 
Selv har han for tiden en ny visningsbåt, til en meget god pris. Seilbåten er naturligvis en Bavaria Cruiser 41 style, som kun har gått 20 timer, forteller Sætre. Båten er meget godt utrustet og klar for sesongen.