Seafaring 44

Vi er i Vest Sverige, nærmere bestemt vakre Marstrand, hvor importøren Peter Johannson tar oss med ut i Skjærgården for å bli nærmere kjent med det Slovenske merket.

Det er ikke stille vann denne dagen, med havet rett inn får undertegnede seg en solid saltvanns dusj under fotografering. Selv om vind og sjø er frisk, beveger Seafaring seg som en Trawler skal, behagelig. 
 
Ikke la deg lure av de 44 fot denne moderne damen utgir seg for å være. Her kan man føle at båten minst er over 50 fot. Store vinduer og skyvedører gir lys og sikt i alle retninger. Førerposisjonen er gjennomtenkt og med skyvedør ut på siden kan man fint manøvrere båten inn og ut alene. 
 
Høyde og bredde er det første som slår en, idet du går ombord. Båten er så romslig at du får nesten flytende husbåt følelse. Båten har mange miljøvennlige elementer, som solceller på taket til ladning av alle forbruks apparater ombord. Sortering av søppel i den innholdsrike pantryen, flexi teak på dørkene og bjørke laminat på vegg.
 
Under dekk er det 3 særdeles store kabiner, som ikke står tilbake for de mer luksuriøse trawlerne.  
 
Akter på 44 foteren, er det en stor salong, som kan omgjøres til solseng. Hele båten har lagringsplass i hvert ledige hulrom. I motorrommet er det romslig, og med 2 x 150 hk går hun fint i 16 knop, eller i 9 knop som er vanlig trawlerfart går hun meget økonomisk.
 
Kundegruppen kan være alt fra småbarnsfamilier, til mer etablerte par, men alle har et  felles ønsket om en båt som gir deg det meste for å ha det komfortabelt på sjøen. Seafaring er et relativt nytt merke fra 2016. Peter forteller til Baatsans.no at han har stor tro på konseptet og merket. I vente er også 34 foteren, som er nesten like stor som 44 foteren, men med litt mindre uteplass. Det blir mye båt for pengene forteller han. 
 
44 foteren godt utstyrt vil ligge på litt over 5 millioner.
 
Teknisk
Lengde 14,49 m
Bredde 4,25 m
Dybde1 m
Motor: 2 x Volvo Penta 150 hk
Maks fart 20 knop
Drivstoff tank 1000l
Vanntank 550l
Rekkevidde med 7,5 knop - 830 Nm / med 8,8 knop - 680 Nm
 
 
Se bildeserie i toppen.