2019-06-27-b3588325d52ee190347c5084de94d0aa5f1ddaa7 En rask, kraftig og rimelig kartplotterløsning for trygg navigering

FLIR lanserer Raymarine Element S-navigeringsskjermer

FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) annonserte for et par dager siden om Raymarine Element™ S, en ny serie navigeringsskjermer for motorbåtførere og seilere.

Element S-modellene bygger på suksessen til FLIR’s Raymarine Element HV-serien med HyperVision™-ekkolodd, og byr på en meget god skjerm, raskeste prosessor i sin klasse, chirp ekkolodd, innebygd GPS mm. 

Element S-modeller er tilgjengelige med 7-, 9- og 12-tommersskjerm, og alle har skarpe høykontrastskjermer på 1500 nit som gir eksepsjonell sikt. En 64-bits firekjernet prosessor leverer uovertruffen hastighet, som fører til glatte side- og menyoverganger og umiddelbar oppdatering av kartbildet. Element S har innebygd en rask og presis 10 Hz GPS-sensor og støtter kart fra de fremste kartleverandørene, inkludert Raymarines nye LightHouse™ NC2-kart, Navionics og C-MAP.
 
Element S vil passe godt i trafikkerte farvann med Quantum trådløs radar og AIS (tilleggsutstyr). Quantum radaren tilkobles Element trådløst via Wi-Fi – enklere blir det ikke. I tillegg til radar og AIS-støtte er Element S-serien utstyrt med NMEA 2000-tilkobling for autopilot og VHF DSC-integrering, samt en skjerm med informasjon om seilingsinstrumenter, motordata og drivstoffnivå. På Element S kan du lagre opptil 5000 rutepunkter i 200 forskjellige grupper, samt 50 ruter og 15 spor.
 
Element S-operativsystemet LightHouse Sport er utformet for båtfolk som verdsetter driftsenkelthet, med ukompliserte menyer og intuitiv tastaturstyring som hjelper kapteiner med å komme raskt avgårde og holde kursen. Egen tastaturstyring for å unngå fingeravtrykk på skjermen. Sanntidsmenyer gjør det lettere å endre innstillinger eller tilpasse kart og se endringene i oppsettet i sanntid. Dessuten gir tre programmerbare hurtigtaster deg tilgang til favorittsider, og en stor tast for veipunkt gjør det raskt og enkelt å markere andre interesseområder.
 
Element S hjelper motorbåtførere og seilere med å unngå undervannsfarer ved å tilby et integrert ettkanals CHIRP-ekkolodd for pålitelig bunnsporing og fiskeleting i dybder på opptil 900 fot (275 m). Dessuten lar den innebygde RealBathy™-silhuettviseren kapteiner kartlegge ukjente farvann i sanntid..