XO lanserer ny modell serie

Etter at grunnleggerne av XO Boats Oy – Sakari Mattila og Erkki Talvela er tilbake for å arbeide for merket ble det fart igjen på produktutviklingen, og først ut er XO 260 Cabin

Duoen har introdusert en ny modell serie som skal i produksjon, på et nytt skrog, og rundt dette kommer det flere ulike båter.
 
Mattila er grunlegger av Axopar boats, men han er også en av mennene bak Aquador og Paragon Yachts. Nå forteller duoen at deres nye design filosofi skal revolusjonere innen bygging av aluminiums båter, og muliggjøre en effektiv produksjon til en konkurransedyktig pris. 
 
Den første de slipper på markedet er XO 260 Cabin, som skal være designet for røffe sjøforhold, og skal være egnet for pendling. Det er tre forskjellige modeller designet rundt det 26 fots store skroget: Cabin, T-topp og DFNDR.
 
Den minste båten i XO Boats nye modellserie er to fot lengre enn forgjengeren, men samtidig har prisen sunket betydelig i forhold til båtens lengde:  
 
Ca. prisen på den 8,1 meter lange båten (260 Cabin) med 225 hk Mercury påhengs starter på € 68 000 (eks fabrikk, moms).
 
XO Boats forteller videre at de har ambisiøse mål om å ekspandere globalt, og med det fornyede modellutvalget har de mer å tilby kundene. Båtene blir også større sammenlignet med tidligere modeller, og med en utvidet skrog bjelke gis skroget mer stabilitet for kjøring og ekstra innvendig volum.

Kilde: IBI